Vérkép elemzés

Tisztelt Prof. Dr. Karádi István! Szeretném, ha segítene a vérkép elemzésében, mivel háziorvosunk érdemben semmivel sem magyarázza az eltéréseket. Apukámat (80 év) , 2010-ben pajzsmirigy pappilaris cc. műtötték, 2004-ben agyvérzése volt, amiből teljesen felépült. Korához képest mozgékony, egész nap a kertben dolgozik és mellette sportot oktat. Kb 2 hónapja mindkét alsó lábszára dagadt (vádli, boka, lábfej) , de kardiológián nem találtak erre utaló okokat. A nagy vérképben a köv. eltérések vannak: Eozinofil 9, 6%, Eozinofil 0, 8 K/ul, Monocita 10,.2 %, Vörösvérsejt 3, 60 M/ul, Hemoglobin 105 g/l, Hematokrit 0, 349 l/l, MCHC 300 g/l, MPV 6, 9 fl, Vörösv. süllyed. 49 mm/h, Karbamid 8, 26 mmol/l, CRP 33, 82 mg/l, UBG fokozott, Urea 7, 8 mmol/L, Albumin 29 g/l, C-reaktív protein 26 mg/l, SGPT 25 U/L. Szeretném megkérdezni, hogy ezek az értékek valóban nem utalnak-e semmilyen szervi betegségre? További vizsgálat sem szükséges? A süllyedés vajon mitől ennyire magas, mikor évek óta nem volt beteg, nem volt megfázva. Valamint, mit lehet ebben az esetben tenni, ha mégis szükséges további vizsgálat, de a háziorvos nem tartja fontosnak? Köszönöm szépen a válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza laboreredmények témában

Kedves kérdező!

A vérképben észlelhető vérszegénység (Hgb 105g/l) és az emelkedett CRP érték (33 ill 26mg/l-feltételezem 2 vérvétel is volt, mivel egyes eredményekből két érték is van) véleményem szerint további vizsgálatokat indokol. A vérszegénység okát tisztázni kellene (belgyógyászati, urológiai vizsgálat, vizelet, széklet vér kimutatás stb) , de sajnos az is elképzelhető, hogy esetlegesen tumoros betegséghez társulnak ezek az eltérések (vérszegénység, emelkedett CRP és gyorsult süllyedés) . A lábdagadás oka lehet az alacsony albumin szint is. Konzultáljanak belgyógyásszal.

Kérdés: 2012. szeptember 28., 09:24; Megválaszolva: 2012. október 01., 14:21
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma
Okozhat ez egészségkárosodást?