Eltérő értékek utalhatnak problémára?

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Reggelente duzzadt, dagadt szemekkel ébredtem, nagyon hullott a hajam. Rossz közérzet, sápadtság, fáradékonyság sorolható még fel a tüneteim közé. Az éhgyomorra végzett vérvételi laboratóriumi leletemen a következő értékek lettek alacsonyak: HDW: 21, 2% Szérum glükóz megh.: 3, 8% eGFR: >60 Vérsejtsüllyedés: 5 Az lenne a kérdésem, hogy ezek az eltérő értékek utalhatnak- e bármilyen problémára? Mit javasolna Ön? Köszönettel és Tisztelettel: Zsuzsa

Dr. Szanyi Andrea válasza laboreredmények témában

Kedves Kérdező!

A leletei kicsit pontatlannak tűnnek, a serum glukóz értéke mmol/l-ben, nem %-ban értendő. HDW a vörösvértestekben a hemoglobin eloszlását mutatja normál érték 2, 2 - 3, 3 g/dl (illetve 22-33 g/l) , ez sem százalékban értendő. Az eGFR 60 felett normális, az alacsony sűllyedés nem kóros. Az említett laboreredmények egyike sem kóros. A leírt tünetek alapján a pajzsmirigy működés (TSH T4) vizsgálatát mindenképpen javasolnám, ha nem történt volna meg.

Kérdés: 2012. november 09., 11:25; Megválaszolva: 2012. november 11., 15:31
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák