propranolol

Balkéz zsibbadása miatt kértek laborvizsgálatot. A trombocitaszám 858! . Lipáz 69, összkoleszterin 7.2: Hdl koleszt.direkt 1.33 LDL koleszterin, direkt 5.13 Triglicerid 2.41 GGT 68 Lipáz 69 A fenti értékek vannak csillagozva. A többi normál értékhatáron belül van. A trombocitaszám igen megijesztett. Mi lehet az oka? Gyulladásról nem tudok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza laboreredmények témában

Kedves Kérdező!

A magas trombocitaszám miatt mindenképpen hematológiai kivizsgálás szükséges, melynek eredménye dönti el a további tennivalókat.

Sajnos az emelkedett koleszterinszintek, vérzsír szint és a magas trombocitaszám megkönnyíti a vérlemezkék kitapadását az érfalhoz, ami kisméretű vérrögök képződéséhez vezethet.

Javasolnám, hogy a további kivizsgálásig is beszélje meg kezelőorvosával, és koleszterinszint csökkentő gyógyszert valamint Aspirint kezdjen el szedni.

üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. október 17., 16:11; Megválaszolva: 2012. október 18., 16:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?