Nyírokcsomó fájdalmas duzzanata

T. Doktor Úr/Hölgy! Panaszom a következő lenne, közel egy éve visszatérő jelenség nálam a jobb hónaljamban jelentkező fájdalom, mivel biztosra nem tudtam eddig mi okozza az időnként előforduló fájdalmat, így a háziorvos sem tudta sokra vélni és beutalni engem további szakrendelésre. Most viszont több mint egy hete tapinthatóan megnagyobbodott az (egyesek szerint) nyirokcsomó a hónaljamban, kb 2 centis lehet, tapintásra is fájdalmas és anélkül is. Sőt tapintásra zsibbadni kezd tőle az egész karom. Semmilyen más panasz nincs, viszonylag egészséges és mozgás gazdag életet élek. Gyógyszert nem fogyasztok jelenleg.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza nyirokcsomó megnagyobbodás témában

Kedves Kérdező! A fájdalmas, hónalji nyirokcsomó duzzanat leggyakrabban valamilyen fertőzés következtében jön létre, gyakran általános vagy felső légúti vírusfertőzés, vagy a kézen ejtett seb után jelentkezik. Általában 1-2 hét alatt csökken a duzzanat és a fájdalom.Fontos lenne megnézni, hogy egyéb helyen (nyakon, fül mögött másik hónaljban, lágyéktájon) van-e nagyobb tapintható vagy fájdalmas nyirokcsomó. Amennyiben nem múlik el, érdemes ismét háziorvosához fordulnia, néhány vizsgálattal egyértelműen megállapítható, hogy milyen jellegű az elváltozás (tapintás, vérvétel, ultrahang stb) esetleg haematológiai szakrendelést felkeresnie.

Kérdés: 2012. szeptember 12., 18:25; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 19:00
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vashiány és Koronavírus oltás
Leiden heterozigota és Covid
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás
Labor érték.