• Laktulóz diagnózis, nem segít semmi

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Már kb. 5 hónapja tart az az állapot, hogy folyamatosan puffadt a hasam. Korábban étkezések után morgott, korgott a hasam és puffadással küzdöttem, ezért elvégeztek különböző gasztroenterológiai vizsgálatokat, ahol laktulóz tesztnél mutattak ki problémát. Erre kaptam antibiotikumos+probiotikumos kezelést, valamint nagyon odafigyelek a megfelelő étkezésre. Ez rendben is van azóta, ennek már két hónapja. Azonban ami nem változott, az az állandósult puffadt has. Nem fáj, nem feszít, azonban minden reggel már felfúvódott hassal kelek, ennek már 5 hónapja, ez a tünet a kezelés ellenére nem múlt el. Az ultrahang vizsgálaton sem mutattak ki szervi elváltozást azt azonban látták, hogy puffadtak a beleim. Mi lenne a teendő? Milyen vizsgálat/kezelés hozhat eredményt ez ügyben? Sajnos az orvosok tanácstalanok voltak eddig ezen tünet esetében, azonban szeretném mindenképpen megelőzni a súlyosabb következményeket, valamint nagyon nem kellemes állandóan "terhes" hassal élni a mindennapokat. Köszönöm előre is megtisztelő válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a haspuffadás témában

        Az objektív (valóban megnövekedett gáztartalommal járó) puffadásnak két fő oka van: a fokozott levegőnyelés (evés-ivás-beszéd közben) valamint az emésztési zavar. Előbbi esetében csak a tudatos odafigyelés, a nyugodt, lassú beszéd, illetve étkezés a megoldás, utóbbi esetében a gyakori, rendszeres kis étkezések, a rendszeres testmozgás, pre- és probiotikumok kúraszerű használata illetve emésztést elősegítő gyógyszerekek (Mezym Forte, Kreon) alkalomszerű használata segíthet. A Meteospasmyl tabletta használata is megpróbálható (tüneti terápiaként).


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 11:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj, görcsölget. Ez is szokott stresszesebb időszakban, és most vizsgaidőszak van. Vérvételen voltam,...
        Tisztelt Doktor Nő! Évek óta refluxxal is küzdök. Vékony testalkatú nő vagyok. Nagyon sokszor érzem a hasamban az aorta lüktetését erősen. Volt már több hasi ultrahangom, mind negatív volt. Sokszor van hasfájdalmam, de elég stresszes az...
        Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra alatt gyógyszer nélkül. De egy nagyon erős haspuffadás alkalmával elmentem futni, nagyon nem...
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4, 7, 120p-4, 4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36, 6 állandó stabil helyett 36, 8 és 37, 5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés,...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét, mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...