Puffadás, gyomorbántalmak

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A panaszok egy szoptatós anyuka ismerősömet érintik (most lesz 6 hetes a kisfia)  amelyek a következők lennének: evés utáni puffadtság, régebben főleg meleg kenyér, vagy pékáru után, manapság már szinte mindentől. Ezek mellé még néha hasi görcsök is társulnak. Ön szerint ezek mitől lehetnek? Hova forduljunk, esetleg mit kellene szednie, hogy ne legyenek, vagy csökkenjenek a panaszai?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözletem!

WEBBeteg szakértő válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

A panaszt okozhatja étkezési hiba, például rendszeretelen vagy gyors étkezés, szénhidrátok fogyasztása, van olyan szoptatós anyuka, akinél a szoptatós tea felelős a panaszokért, ezt ki kellene tapasztalni, ha az anyuka vezet egy hétig táplálkozási naplót, szívesen átnézem, és véleményt mondok róla. Ha nem a táplálkozásban van az ok, akkor gasztroeneterológiai kivizsgálás indokolt, a panasz oka lehet akár epekövesség, emésztési zavar, stb. is.

Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
Kérdés: 2010. május 11., 10:58; Megválaszolva: 2010. május 11., 10:58
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Haspuffadás Székelés után
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? (Vércukor terhelés:...
Bélbajok talán?
Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt szívinfarktusom volt. Azóta ezeket a gyógyszereket szedem: Xeter, Concor Cor, Efient, Astrix, Tritace...
Hasi fájdalom.
Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Problémáim kb 4-5 hónapja kezdődtek, azóta rövidebb-hosszabb ideig jelentkeznek.Szinte állandó...