Védőoltás

Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos gyermekem a kötelező védőoltások közül eddig a 2 hónapos korban esedékes oltásokat kapta meg, azóta folyamatosan csúszik a következő oltás (mert oltóanyag-hiány van, mert felső légúti vírusfertőzése van..) Nem alszik ki ennyi idő alatt az immunválasz? Nem kell újra kezdeni az oltási sort, elég ha jókora késéssel ugyan, de megkapja az egyébként 3 ill. 4 hónapos korban esedékes oltásokat? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Lakos András válasza védőoltás témában

Nem kell elölről kezdeni az oltásokat. A mai álláspont szerint enyhe légúti tünetek, akár hőemelkedés kíséretében, nem indokolják az oltás elhalasztását. Ha a gyermekorvosukban kétség merül fel, a László Kórházban van oltási tanácsadó, beutalóval, részletes dokumentációval fel lehet őket keresni, és hivatalos szakvéleményt állítanak ki.

Kérdés: 2016. január 17., 22:14 ;Megválaszolva: 2016. január 18., 11:45
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rota elleni oltás csecsemőnek
Tisztelt Doktornő! Kislányom 2 hónapos, lassan döntenünk kell a rota elleni oltás beadásáról. A problémám a következő: Kislányom naponta 5...
vissza csorgott az olto anyag
Ma kapta meg az 1eves lanyom a kotelezo vedooltast, plusz kertuk a neisvac-c valaszthato oltast. A gondom az, hogy a masodik oltast (nemtudom sajnos melyik...
Izzadás
6Hónapos oltás utan izzad a kisfiam.Normális? Kapott egy egész kupott, fájdalomcsillapítás érdekében.
infulenza ellenei vedooltas
Angliaban elunk, van ket kisfiuknk. (4es fel, 2es fel evesek) Tavaly a nagyobbik fiam kapott vedooltast infulenza ellen, utana 3 honapig beteg volt. (orra...
Encepur Junior mellékhatásai
Kisfiam 2 éves. Kedden kapta meg az Encepur Junior védőoltást. Pénteken 38 C fokos láza volt, szombat estére már 40 C-os láza lett. A...