10 hónapos kislányom beteg és nem találják az okát

Tisztelt Doktornő! A 10 hónapos kislányomnak 3 hónapja hasmenése van, nyűgösebb a kelleténél és étvágytalan, néha hányás is társul hozzá, étvágya nagyon ritkán javulni látszik pár napra, de utána visszatér a már megszokott étvágytalanság. Elég fáradékony és elég sokat alszik, néha napi 4x1, 5 órát és este is többnyire minimum 9 órát maximum 11-et. Általában jó alvó, de előfordul az is hogy este sokszor felsír. Egyelőre két foga van elől alul és a többinek még jelét sem látom. Azok már félig kint vannak. Időre született császárral, anyatejet még mindig fogyaszt, de néha visszautasítja. Tápszer kiegészítést az eleje óta kap BEBA h.a.startot majd h.a. pro2-t. Én tejfehérje allergiás vagyok, a férjem pedig laktóz érzékeny. Nekem több ételallergiám is van sajnos, de lisztérzékenység egyikünknél sincs. A táplálkozásomra nagyon odafigyelek, évek óta tartok szigorú diétát és egészséges életmódot folytatok. A kislányom makk egészségesen született és a terhesség alatt sem volt probléma, az étvágya az első naptól kezdve nagyon jó és a kedve is az volt kb. 7 hónapos koráig. A hozzátáplálást almával kezdtük 4 és fél hónapos korában, amikor úgy láttam, hogy a tej már nem elég ahhoz, hogy átaludja az éjszakákat. A hozzátáplálással az esti sokszor kelős probléma meg is szűnt. A glutént 6 hónapos kora után kezdtem el bevezetni az étrendjébe, de a tápszert is akkor cseréltem le 2-esre. Már 5 orvos látta és eddig csak két orvos nem nevetett ki, és hitték el, hogy tényleg gond lehet a picivel. Láza nem volt, csak egyszer 3 és fél hónaposan, mikor megfáztunk és az is csak másfél napig tartott nála, de az étvágya akkor is rendben volt. Nálam az egyetlen probléma, ami a táplálkozásomban talán problémát okozhatna, hogy napi maximum kettő tejeskávét iszok meg az alacsony vérnyomásom miatt és mivel allergiás vagyok, ezért azt szója tejjel iszom kb. 3 éve. A mostani vidéki orvosunk jelenleg tejallergiára vagy lisztérzékenységre gyanakszik, mivel sokat tapasztaljuk azt is, hogy fel van fújódva és a gázok sehol nem tudnak maguktól távozni, csak ha espumisan cseppet adok neki. Az otthoni háziorvosunk pedig bélgyulladásra gyanakszik, mivel a kislányom súlya hónapok óta nem gyarapszik.Jelenleg 7.3 kg. A férjemnél két hónapja áll fenn egy májprobléma. Nála cytomegalovírust diagnosztizáltak. A kislányom az eddig megkapható összes oltást megkapta, a Rota és Meningitis oltásokat is. A leadott székletmintában nem találtak vért, de a tenyésztést baktériumokra még várjuk, úgy ahogy a tejallergia és lisztérzékenység eredményét is. Bio gaia probiotikumot másfél hónapja kapja és orvosi javaslatra 3 napja tartunk tejmentes diétát. A tápszert lecseréltem Milumil Pepti plus 2-re, a gyümölcsből most csak banánt vagy almát kap keksz nélkül és az ebéd és vacsora pedig diétásan burgonya+olíva olaj+fehér husi (csirke vagy pulyka) a fehérjebevitel miatt. Mivel nem tudtam eldönteni, hogy jó ötlet-e az anyatejes táplálást folytatni, ezért lecsökkentettem a napi 3 szopizást csak reggeli szopizásra, a többit pedig átváltottam az új tápszerre. A vérképet ma reggel kaptam meg és kissé furcsának tartom, de én nem vagyok orvos, ezért az Ön segítségét szeretném kérni az értelmezésben és abban, hogy Ön mit gondol erről az egész történetről. Mi lehet a baja a kislányomnak és milyen diétát javasol addig ameddig nem jönnek meg a további eredmények? Még egy dolgot megemlítenék, hogy itthon van egy lakásban tartott kutyusunk és vidéken lovakkal is érintkezünk hétvégente vagy egy hónapban kétszer. Sajnos nem tudom melyik információ lehet a fontos, ezért inkább minden gondolatomat és részletet leírok, amennyire csak tudom, hogy hátha segít a gyorsabb diagnózis felállításában. Nagyon megköszönném, ha meg tudná írni nekem a véleményét az alábbi vérképpel kapcsolatban: Vörösvérsejt süllyedés 9 mm/h * 0 - 8 GOT 49 U/L * 0 - 35 GPT 28 U/L 0 - 35 Gamma GT 11 U/L - 38 Alkalikus foszfatáz 222 U/L 124 - 341 FIGYELEM! Referenciatartomány változás! Glükóz 4, 8 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Nátrium 137 mmol/L 133 - 143 Kálium 5, 0 mmol/L 3, 7 - 5, 7 Klorid 105 mmol/L 98 - 108 Összfehérje 63, 0 g/L 57, 0 - 80, 0 C reaktív protein 0, 22 mg/L 0, 00 - 5, 00 Vas 16, 9 μmol/L 7, 2 - 17, 9 Transzferrin 2, 9 g/L 1, 7 - 3, 4 Transzferrin telítettség 23 % 10 - 43 Teljes vaskötõ kapacitás 72, 3 μmol/L 42, 8 - 85, 6 Ferritin 25, 8 μg/L 7, 0 - 142, 0 Vérkép Fehérvérsejt 12, 1 Giga/L 6, 0 - 17, 0 Vörösvérsejt 4, 1 Tera/L 3, 7 - 5, 3 Hemoglobin 114 g/L 100 - 140 Hematokrit 0, 33 L/L 0, 30 - 0, 40 MCV 80, 8 fl * 87, 0 - 112, 0 MCH 28, 1 pg 22, 5 - 35, 0 MCHC 348 g/L * 280 - 330 Trombocita 412 Giga/L * 150 - 400 MPV 9, 7 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 36, 3 fl * 37, 0 - 54, 0 Mikroszkópos kenetértékelés Folyamatban Total IgE 17, 00 KU/L 1, 31 - 165, 30 Transzglutamináz IgA Folyamatban Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, Egy édesanya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza súlyállás témában

Kedves Kérdező!

A vérképben enyhe vérszegénységet látok egyéb eltérést nem. Mivel kutyus van otthon érdemes részletes széklettenyésztést végezni 3x-i mintából féregpete protozoonra, érdemes már gombát, vírust is nézni. Vérből a Cytomegalovírust nála is érdemes lenne megnézni. Nem tudom hasi ultrahang volt-e az is jó lenne. A táplálékallergia mindazonáltal elképzelhető illetve a súlystagnálás, aluszékonyság miatt kardiológiai, endokrinológiai kivizsgálását is javasolnám. A táplálását véleményem szerint teljesen jól csinálják.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. augusztus 20., 12:09; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 18:08
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Testsúlyelmaradás
Kisfiam 4 éves és 12 kiló (alig hízott tavaly óta) , míg ikertestvére 16 kg, magasságban is 5-7 cm van közöttük. Egyébként arányos csak nagyon...
gyermekem nem hízik
tisztelt válasz adó.kislányom 3400gmm al született 53 cm el 2hónapja nem hízik 7130gmm és72 cm de már magától feláll és egész nap mozog a...
Stagnáló súly 6 hetes babánál
6 hetes kislányom az elmúlt héten nem hízott, az első két hetet leszámítva, hetente 25-30 dkg között volt a súlygyarapodása. Születési súlya...
Nurofen szirup fogzásra
Tisztelt Doktornő! Kislányunk most 1 éves. Fogzásra fél éves korától használunk nurofen szirupot kisebb megszakításokkal, naponta egyszer este...
További vizsgálatok?
Kedves doktornő! A 13 éves kisfiunk laboreredményéről szeretném kérdezni. A laboreredményt mellékeltem. Az LDH 548 U/L (max. 480) és az ALP 520 U/L...