A gyermekem nem hízik

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Aggódom a 7 hónapos lányom hízása ügyében. Most 65, 5 cm és 6400g. A férjemmel, mind a ketten genetikailag soványak vagyunk, szüleink átlagosak. A lányom 49 cm 2750 g született és már a terhesség alatt be kellett feküdjek vele infúzióra 6-7 hónaposan, már nem tudom mikor pontosan, mert a kicsi nem hízott a méhemben. A nőgyógyászom szerint 1300 g volt a baba. Szülés után 4 hónaposan megduplázta a súlyát szépen evett, ugye tápszeresek voltunk és egyszer csak nem hízott, csak nagyon minimálisan. 4 hónaposan 5450g és 5 hónaposan 5640g. Hozzátáplálni nem tudtam nem engedte majd csak 5 hónaptól és akkor elkezdett megint hízni. Most 7 hónaposan megbetegedett és a torka miatt megint nem evett, de mostanra már tudtommal meggyógyult és most eszik 60-90 ml ami kevés a 150-200ml-hez képest. 6 hónaposan 6270g és most 7 hónap elején 6400g, tehát megint keveset hízott. Azt akarom kérdezni, hogy az normális, hogy havi 150-200 g hízzon? Mások szerint kicsi a súlya már 7 és 7, 5 kg-nak kellene lennie. Aggódom! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza súly fejlődés témában

Kedves Kérdező!

Valóban kicsi a baba súlya, érdemes ilyen esetben egy laborvizsgálatot készíteni, hogy nincs - e a háttérben pl.: vérszegénység, húgyúti fertőzés.

Mindazonáltal vannak babák akik alkatilag ilyenek, de ehhez hogy ezt biztosan tudják végig kell csinálni egy laborvizsgálatot, szükség esetén egy gasztroenterológus orvossal konzultálni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekrovos

Kérdés: 2015. február 27., 14:19; Megválaszolva: 2015. március 01., 15:34
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek