5 hónapos baba mozgása

Kislányom, dec. 8-án töltötte az 5 hónapot és még nem forog. Fejét pár napos kora óta forgatja. szépen kiemeli magát hason. Ha oldalra fordítom sír. Másik dolog, ami nagyon aggaszt, hogy nem akar a játékokért nyúlni. Ha én adom a kezébe pár másodpercig rázza, sőt inkább ilyen csapkodás szerű, majd elkezd sírni. Mi lehet a baj? Elviszem neurológiára, de addig is szeretném tudni mire számíthatok! választ előre köszönöm!

Dr. Kerekes Éva válasza csecsemő fejlődése témában

Tisztelt Érdeklődő! sajnos, nem tudom csökkenteni a várakozás által előidézett szorongását. Minden baba egyénileg fejlődik, és az is lehet, hogy nincs baj, de az is lehet, hogy valóban kezelést igényló probléma áll a háttérben. Ezt senki sem tudja látatlanban megmondani- csakis személyes vizsgálat után lehet véleményt formálni arról, van, vagy nincs gond, és mire számíthat., De addig próbálja meg, derűsen és nyugodtan szeretni a kisbabáját: higgye el, menni fog! Jó eredményeket és nyugalmat kívánok!

Megválaszolva: 2013. december 14.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Baba pszichológia
Tisztelt Doktornő! Van egy 6 hónapos kisfiam. A kezdetektől nagyon sokat énekeltem neki, meg játszottunk, mondókáztunk., Amikor elkezdett mosolyogni, akkor...
Oxigénhiány
Jó napot! Augusztusban született kisfiamnál a következő dolgokat vettem észre. Nehéz őt átpelenkázni mert összeszorítja a lábait, a lábait nem tudja teljesen...
Csecsemő
Az unokám időre született 235O grammal 5O cm, -vel/ az anyukája 42 kg és az egész családi is alacsony/ mit jelent, hogy fejlödés viszamaradása fehérje és...
Súlyprobléma
Kedves Dr. Balogh Andrea! Tanácsot szeretnék kérni 8 hónapos kislányommal kapcsolatban. 2750 grammal és 49 cm-vel született, császármetszéssel. 6 hónapos...
Csecsemő fejlődése
Kedves Doktor Úr/Nő, Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint jogosak-e a babám fejlődésével kapcsolatos aggályaim, és ha igen, mi a teendőm? Kisfiam 2, 5...
Piros folt a baba homlokán
Tisztelt Doktornő! Kb. 10 nappal ezelőtt egy pirosas kicsit púpos folt jelent meg fél éves kisfiunk homlokán, mely felületi sérülésnek tűnt, mintha beütötte...