Csecsemő

Az unokám időre született 235O grammal 5O cm, -vel/ az anyukája 42 kg és az egész családi is alacsony/ mit jelent, hogy fejlödés viszamaradása fehérje és engergia hiány alultápláltság, ez mit jelent és van-e valami jelentősége és mi a teendő vele. Megfázás miatt kórházba volt és ott irták a zárójelentésre most 3 hetes és már 25OO gramm. Születéskor az apgar 8/9 volt.

Dr. Balogh Andrea válasza csecsemő fejlődése témában

Kedves Kérdező!

Ezzel a diagnózissal az elégtelen súlyfejlődést írják le a kórházban. Ez arra utal, hogy a kis unoka súlyfejlődését nem tartják megfelelőnek, ami ahogy leírja valóban kevés. A kis unokájának 4 hetes korára minimum 2750 grammra kellene híznia, de a babák átlagban 800-1000 grammot híznak az első hónapban. Tehát ez a diagnózis ezt jelenti, a kis unokájának valamiért megállt a súlyfejlődése és gondolom ennek jártak utána a kórházban.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2010. június 28., 22:20; Megválaszolva: 2010. június 30., 18:14
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Helyes fejlődés?
Tisztelt Doktorúr-nő. Érdeklődni szeretnék hogy a kisfiam fejlődése megfelelő-e.. 9, 5 hónapos, és még nem mászik (csak a kádban, vízben)...
5 hónapos baba mozgása
Kislányom dec. 8-án töltötte az 5 hónapot és még nem forog. Fejét pár napos kora óta forgatja. szépen kiemeli magát hason.Ha oldalra fordítom...
oxigénhiány
Jó napot! Augusztusban született kisfiamnál a következő dolgokat vettem észre. Nehéz őt átpelenkázni mert összeszorítja a lábait, a lábait nem...
Figyelem zavar
Kedves Doktornő! 3,5 éves fiú unokámnál nehezen indult a beszéd, nagyon mozgékony is. Elvittük gyermekpszichiátriára, ott azt mondták, hogy...
Baker ciszta?
Tisztelt Doktornő! Ma vettem észre 4 éves fiam térdhajlatában egy dudort. Neten kutakodva baker ciszta. Holnap megmutatom a gyerekorvosnak. Mit gondol ez...