védőoltás

Tisztelt Doktor nő/úr! A kislányom (4 éves) ma kapta meg az influenza elleni védőoltást. Amikor beszúrták a tűt a karjába nemsokára egy csomó kifröccsent az arcára. A doktornő szerint elég az ami bement. Kérdés az, hogy menni ment bele. Szerintem a kijövő mennyiségből kiindulva nem sok. Tényleg elég egy kevés ahhoz, hogy kialakuljon a védettsége? A fiam 5, 5 éves most beteg, ő később kapná be, de a pici lányom 16 nappal előbb tölti az egyet, mint a fiam a hatot. Azt mondták, hogy már akkor hozzam őt is és megkapja a 6 éves oltást. Lehet ennyivel előbb? Az influenza és a 6 éves oltás között mennyi időnek kell eltelni? A Meningitec elleni védőoltásra a "Meningitec szuszpenzió előretöltött fecskendőben 1x előretöltött fecskendőben (tűvel) Scat.orig. No unam (I) D.S.: Suo nomine " kapta. Ez megfelelő, mert a doktornő egy kissé bizonytalannak tűnt.

Svábhegyi Gyógyintézet válasza védőoltások témában

Kedves Kérdező!

A megfelelő védettség kialakulásához az előírt mennyiségű oltóanyagot kell beadni. Mivel egy része az oltóanyagnak nem került a gyermek szervezetébe, ezért egy ismételt oltással lehetne a hatékonyságot növelni. A 6 éves gyermek megkaphatja egy picit korábban a kötelező védőoltását, nem gond. Az influenza elleni oltás után 4 héttel már beadható az oltóanyag. A meningococcuc c baktérium ellen oltáshoz megfelelő a Meningitec oltóanyag.

Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna, általános csecsemő- és gyermekgyógyász, Svábhegyi Gyógyintézet,

Kérdés: 2012. november 13., 17:28 ;Megválaszolva: 2012. november 15., 16:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Vérkép értékelés
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
Tisztelt Szakértő! 3 hónapos kisfiunknak visszatérő húgyúti fertőzése van, a kettős üregrendszerű bal veséje alsó pólusában Grad 4, felső...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A