Alkalikus foszfatáz

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy 13 éves öcsém! Már másfél éve folyamatosan orvosról-orvosra járunk vele! A tünetei elsősorban az volt, hogy túl sűrű volt a vére és magas volt a vas értéke! Erre csak annyi választ kaptunk, hogy az öcsém többet igyon! Legutóbb egy hete voltunk vérvételen ahol ezek az értékeket voltak: Alkalikus foszfatáz 1285 U/l ; Húgysav 440 ; Vas 8, 5 ; Transzferrin 3, 0 ; Teljes vaskötő kapacitás 75, 6 Ezt a vérképet márciusba is megcsinálták neki, ott mindenből sokkal kevesebb volt, csak a húgysav és a vas volt magasabb! A háziorvosunktól azt a választ kaptuk, hogy az értékek romlanak! Voltunk Budapesten a Gyermek haematológiai szakrendelőben ahol azt mondták öcsémnek az értékeire, hogy fejlődésben van és ezért rosszak! A háziorvos annyit mondott, hogy ezt ne hagyjuk annyiba és ennek utána kell járni! Ön mit gondol erről? Köszönettel: Klaudia

Svábhegyi Gyógyintézet válasza alkalikus foszfatáz témában

Tisztelt Kérdező! Sajnos a leletek egy részét írta csak le, melyekből éppen a "sűrűbb" vérre utaló paraméterek hiányoznak, a vashiány azonban látszik. Az sem, derül ki, hogy pontosan mi szerepel a hematológiai lelelte. Amennyiben ismételt hematológusi vizsgálatot szeretnének, szívesen javaslunk szakembert. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2012. május 08.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Alkalikus foszfatáz
Tisztelt Webbeteg, 39 hetes kismama vagyok, a laboreredményemben az alkaikus foszfatáz viszonylag magas lett (437IU/l) A nőgyógyászom elküldött a...
Labor eredmény
alkalikus foszfatáz eredményem 203 lett. Ezzel a kérdéssel fordulok őnhőz
Alkalikus foszfatáz
Tisztelt Doktornő/ Úr! Alkalikus foszfatáz mérsékelten emelkedett értéke utalhat-e kórosra? Májenzimek normál tartományon belül, TSH szuprimált, SeCa N/A,...
Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...
Baba fejfájás
Kedves Dr. Nő! Van egy 18 hónapos lányom, az elmúlt időben nagyon elkezdet hunyoritani elvittük szemészetre ott mindent rendben találtak. Viszont a hunyoritas...
Kisgyermek emelkedett lymphocyta érték
Tisztelt Szakértő! Gyermekem novemberben lesz 5 éves, gyermekorvosi javaslatra teljes labort csináltattunk, melynek eredményét mellékelem. A vérkenet...