• Alkalikus foszfatáz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy 13 éves öcsém! Már másfél éve folyamatosan orvosról-orvosra járunk vele! A tünetei elsősorban az volt hogy túl sűrű volt a vére és magas volt a vas értéke! Erre csak annyi választ kaptunk hogy az öcsém többet igyon! Legutóbb egy hete voltunk vérvételen ahol ezek az értékeket voltak: Alkalikus foszfatáz 1285 U/l ; Húgysav 440 ; Vas 8, 5 ; Transzferrin 3, 0 ; Teljes vaskötő kapacitás 75, 6 Ezt a vérképet márciusba is megcsinálták neki, ott mindenből sokkal kevesebb volt, csak a húgysav és a vas volt magasabb! A háziorvosunktól azt a választ kaptuk hogy az értékek romlanak! Voltunk Budapesten a Gyermek haematológiai szakrendelőben ahol azt mondták öcsémnek az értékeire hogy fejlődésben van és ezért rosszak! A háziorvos annyit mondott hogy ezt ne hagyjuk annyiba és ennek utána kell járni! Ön mit gondol erről? Köszönettel: Klaudia

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a alkalikus foszfatáz témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a leletek egy részét írta csak le, melyekből éppen a "sűrűbb" vérre utaló paraméterek hiányoznak, a vashiány azonban látszik. Az sem derül ki, hogy pontosan mi szerepel a hematológiai lelelte. Amennyiben ismételt hematológusi vizsgálatot szeretnének, szívesen javaslunk szakembert. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Kérdés: 2012. április 30., 10:27; Megválaszolva: 2012. május 08., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Új - Távkonzultáció