• Szelektív IgA-hiányos, 6 éves gyermeknek milyen immunerősítés javasolt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 6 éves lányomnál 2 éve ismert a szelektív IgA-hiány, értéke mérhetetlen volt eddig minden lelet szerint. Immunerősítésként ribomunyl és broncho-vaxom kúrát már csináltunk, az IgA-érték ennek ellenére nem változott. Nyári időszakban, amikor nem járt óvodába, egyáltalán nem volt beteg, szemben az ősztől jelenleg is tartó időszakkal, amikor 2 hét itthonlét felsőlégúti betegség miatt, 1 hét óvoda megoszlásban telnek napjaink. Kérdésem, hogy a fentieken kívül milyen immunerősítőt (vitamin, természetes étrend kiegészítő), probiotikumot adhatok a gyermeknek, hogy egy kicsit ellenállóbb legyen a szervezete? Illetve probiotikumot adhatok-e neki folyamatosan ebben az időszakban, és az segíthet-e valamit? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Balogh Andrea válasza a immunerősítés témában

        Kedves Kérdező! A probiotikum adását mindenképpen javaslom, többféle létezik, a Protexin Junior rágótabletta pl. kiváló erre a célra, így azzal is tudja támogatni a kislánya immunrendszerét. Ez mehet neki nyugodtan folyamatosan akár 1-2 hónapig is. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 20., 13:37; Megválaszolva: 2012. február 21., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: