• Saját terheltségem vizsgálata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Két előző kapcsolatomból:házasságomból egy egészséges lány született, majd egy vetélésünk volt, majd új párom és én már negyven felett véletlenül ismét babát vártunk, de félidőben sajnos elment.Testvéröcsém agyvérzéssel született, mozgássérült. Apám huga pedig szellemileg sérült.Javasolt vizsgálatom módjára, helyére szeretném tanácsát kérni esetleges gyermekvállalás okán.Köszönettel LS.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a genetika témában

        Kedves Kérdező! Egy rutin genetikai vizsgálat javasolt, erre a nőgyógyásza adhat beutalót. Az agyvérzés és a szellemi fogyatékosság olyan betegsége, melyek nem egy gén hibájához köthetőek, hanem több gén illetve környezeti okok játszanak szerepet a kialakulásukban, ezért nem szűrhetőek. Viszont a korból adódóan és a korábbi vetélés miatt genetikai szakrendelés felkeresése valóban indokolt.


        Kérdés: 2012. június 27., 18:58; Megválaszolva: 2012. június 29., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: