• Fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udvozlom!! Az en noveremrol lenne szo,szules utan hallaskarosodasa lett, szoval egyre rosszab lett a halasa hogy mar kiabalni kellet neki,o most 30 felul van, minket fulebe protezist tettek es most jol hal, az utolso mutet utan egy evre hojagos himlos lett,es sajnos nagyon rosszul birta,es rament a dobhartyajara,ami alitolag nem akar begyogyulni, de az orvosok csak talalgatnak.azota szedul es nagyon zug a feje. nyutatokat kapot es csak altatoval tud aludni. Felgyultek a gyogyszerek de nem hatottak,aztan az orvosa hirtelen valtot megint felirt egy masikat abba bele is halhatot volna, mert vagy 10 gyogyszert nyugtatokat levaltot es irt mast neki, szoval mar csak a remeny van hogy hatha segit valaki.Mit tudnank tenni? Vagy kihez forduljunk? Elore is koszonom

        Dr. Horváth Tamás válasza a hallássérült témában

        Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján a nővérének nagy eséllyel az ún otosclerosis nevű betegsége van, aminek a lényege, hogy egy csontosodási zavar miatt a legbelső hallócsont berögzül abba a nyílásba, amiben elvileg mozognia kellene. Ezért ronmlik a hallás, és emellett káros anyagok szabadulnak fel a folyamat során, ami fülzúgást és idegi halláskárosodást is tud okozni. Ez a betegség romlik a terhesség során. A hallást vissza lehet adni egy időre műtéttel, de sajnos a zúgással nem nagyon tudunk mit kezdeni. Egyedül a betahisztin származékoknak lehet hatása, de ha az sem segít, akkor mást nem tudunk adni.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 15., 14:01; Megválaszolva: 2011. január 21., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés