Komoly?

Tisztelt Szakértő! A férjem ma volt gégésznél, mert hónapok óta krákog/nem dohányzik, nem iszik, nem kiabál, nem énekel/ igazából nem ez volt a fő oka, de 2 hónapja nagyon rekedt a hangja, olyan, mint ha mutálna, a mai napra már csak suttogni tudott, a lényeg, hogy azt mondták, egy vérömleny van a hangszálán, amit már pénteken meg is műtenek! Hová ez a sietség, ilyen komoly lenne? Kérem válaszoljon, hogy, hogyan zajlik majd a műtéte/ami altatásban lesz/ mire számíthatok utánna? Lehet ez komolyabb is mint egy vérömleny? Mitől alakulhat ki? Köszönöm szépen Üdvözlettel.

Dr. Horváth Tamás válasza hangszalag témában

Kedves Krisztina! Kérdéseire válaszolva: -, Hogy miért most pénteken műtik, azt nem tudom. Erre a kérdésre csak a műtő orvos tud válaszolni. Bár szerintem jobb, ha valaki minél előbb túlesik egy műtéten, mintha feltennék egy esetleg többéves várólistára. - Általában az ilyen jellegű beavatkozás úgy történik, hogy miután elaltatták a beteget, egy merev csövet dugnak le a torkán keresztül a gégéjébe, és azon keresztül gondolom behasítják a vérömleny szélét, majd leszívják a tartalmát. - A műtét után pár napig beszédtilalom és kímélő életmód javasolt, hogy ne hegesen gyógyuljon a hangszalag. - Az, hogy ez lehet-e komolyabb baj, megint csak az az orvos tudja megmondani, aki vizsgálta és műti. - Általában megerőltetéstől alakul ki ilyen elváltozás.

Megválaszolva: 2010. augusztus 04.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Mit jelent a ct leletben alább leírtak...
A kétoldali plica-ariepiglottica területén látható némi asszimetria, de ez nem feltétlenül kórós.
Kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ételek-italok károsak ill. milyen ételek-italok tesznek jót a hangszalagoknak, toroknak? (Énekeseknek) Ezen kívül milyen...
Visszatérő piros torok
Üdvözlöm! 1 hónappal ezelőtt jártam fül orr gégésznél pici nyelési érzékenységgel piros torokkal, azi sandozt írt fel (vérbő garatnyálkahártya leleten),...
Dobhártya rezonancia
Kedves Doktor Úr! 27 éves férfi vagyok. Régebb óta tapasztalom, hogy a balfülemben mikor kisebb hang inger is éri gondolok itt pl.: viz csobogásra, tányér...
Torokmandula elváltozás
Tisztelt Doktor Úr! A tegnapi nap folyamán fül-orr-gégészeti vizsgálaton jártam. A vizsgálatot követően a leletemre a következő került "Grade 2 heges...
Elhúzódó fülbe sugárzó fájdalom?
Kedves Doktor Úr! Az én problémám körülbelül 1 hónapja kezdődött, amikor is a jobb fülembe éreztem kisugárzó fájdalmat. Ekkor még háziorvoshoz mentem, aki a...