Komoly?

Tisztelt Szakértő! A férjem ma volt gégésznél, mert hónapok óta krákog/nem dohányzik, nem iszik, nem kiabál, nem énekel/ igazából nem ez volt a fő oka, de 2 hónapja nagyon rekedt a hangja, olyan mint ha mutálna, a mai napra már csak suttogni tudott, a lényeg, hogy azt mondták, egy vérömleny van a hangszálán amit már pénteken meg is műtenek! Hová ez a sietség, ilyen komoly lenne? Kérem válaszoljon, hogy hogyan zajlik majd a műtéte/ami altatásban lesz/ mire számíthatok utánna? Lehet ez komolyabb is mint egy vérömleny? Mitől alakulhat ki? Köszönöm szépen Üdvözlettel:Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a hangszalag témában

Kedves Krisztina! Kérdéseire válaszolva: - Hogy miért most pénteken műtik, azt nem tudom. Erre a kérdésre csak a műtő orvos tud válaszolni. Bár szerintem jobb, ha valaki minél előbb túlesik egy műtéten, mintha feltennék egy esetleg többéves várólistára. - Általában az ilyen jellegű beavatkozás úgy történik, hogy miután elaltatták a beteget, egy merev csövet dugnak le a torkán keresztül a gégéjébe, és azon keresztül gondolom behasítják a vérömleny szélét, majd leszívják a tartalmát. - A műtét után pár napig beszédtilalom és kímélő életmód javasolt, hogy ne hegesen gyógyuljon a hangszalag. - Az, hogy ez lehet-e komolyabb baj, megint csak az az orvos tudja megmondani, aki vizsgálta és műti. - Általában megerőltetéstől alakul ki ilyen elváltozás.

Kérdés: 2010. augusztus 02., 11:20; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 18:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban