Komoly?

Tisztelt Szakértő! A férjem ma volt gégésznél, mert hónapok óta krákog/nem dohányzik, nem iszik, nem kiabál, nem énekel/ igazából nem ez volt a fő oka, de 2 hónapja nagyon rekedt a hangja, olyan mint ha mutálna, a mai napra már csak suttogni tudott, a lényeg, hogy azt mondták, egy vérömleny van a hangszálán amit már pénteken meg is műtenek! Hová ez a sietség, ilyen komoly lenne? Kérem válaszoljon, hogy hogyan zajlik majd a műtéte/ami altatásban lesz/ mire számíthatok utánna? Lehet ez komolyabb is mint egy vérömleny? Mitől alakulhat ki? Köszönöm szépen Üdvözlettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza hangszalag témában

Kedves Krisztina!

Kérdéseire válaszolva:

- Hogy miért most pénteken műtik, azt nem tudom. Erre a kérdésre csak a műtő orvos tud válaszolni. Bár szerintem jobb, ha valaki minél előbb túlesik egy műtéten, mintha feltennék egy esetleg többéves várólistára.

- Általában az ilyen jellegű beavatkozás úgy történik, hogy miután elaltatták a beteget, egy merev csövet dugnak le a torkán keresztül a gégéjébe, és azon keresztül gondolom behasítják a vérömleny szélét, majd leszívják a tartalmát.

- A műtét után pár napig beszédtilalom és kímélő életmód javasolt, hogy ne hegesen gyógyuljon a hangszalag.

- Az, hogy ez lehet-e komolyabb baj, megint csak az az orvos tudja megmondani, aki vizsgálta és műti.

- Általában megerőltetéstől alakul ki ilyen elváltozás.

Kérdés: 2010. augusztus 02., 11:20; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 18:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ételek-italok károsak ill. milyen ételek-italok tesznek jót a hangszalagoknak, toroknak? (Énekeseknek) Ezen kívül...
Hangszalagom működni fog?
Tisztelt  Cím... Sajnos a pazsmirigy műtét után csak az egyik oldali hangszalagommal beszélek, egy kicst fulladok is,   annak ellenére, hogy...
Belső fül betegség?
Idegen test érzet a torokba