Mit jelent a ct leletben alább leírtak és okozhat-e hangszál bénulást

A kétoldali plica-ariepiglottica területén látható némi asszimetria,de ez nem feltétlenül kórós.

Dr. Zaránd Rajmund válasza Hangszalag témában

Tisztelt Uram,

A leírt elváltozás sem a hangszalagokat, sem a mozgató ideg lefutását nem érinti. Így nem okozhat bénulást

Kérdés: 2021. január 13., 13:54 ;Megválaszolva: 2021. január 14., 09:50
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ételek-italok károsak ill. milyen ételek-italok tesznek jót a hangszalagoknak, toroknak? (Énekeseknek) Ezen kívül...
Komoly?
Tisztelt Szakértő! A férjem ma volt gégésznél, mert hónapok óta krákog/nem dohányzik, nem iszik, nem kiabál, nem énekel/ igazából nem ez...
Hangszalagom működni fog?
Tisztelt  Cím... Sajnos a pazsmirigy műtét után csak az egyik oldali hangszalagommal beszélek, egy kicst fulladok is,   annak ellenére, hogy...
Sjöngren syndróma miatt orr-fül...
Ma voltam gégészeten,mert viszket és fáj balodalt az orcimpám,belül kis pirosodás,külsőrészre is kiterjedt.Ez a probléma volt régebben is,meg...
Normális ha az orromból...
Kedves Webdoktor! Napok óta náthás vagyok, mivel sajnos influenzával küzdöm. Magas lázzal is jár. Iszonyatos fájdalmas érzek a szájpadlásomnál...