Torok gyulladás és fülkürthurut

Jó napot! Azért írok, mert az orvosom elment szabadsára egy hétre, és nem tudom elérni. Augusztus 22 óta először torok gyulladásom volt, aztán rettentően fájt a fülem, és hirtelen bedugult. Lementem orvoshoz, és közép fülgyulladással, később fülkürthuruttal diagnosztizáltak. Voltam hallásvizsgálaton is, és a jobb fülemre rosszabbul hallok. Infra lámpázok, és felírásra csöppentek a fülembe Ciloxan cseppet, az orromba (mert az is folyik, illetve be van dugulva) Rhinosprayt, illetve Telfast fexofenadin-hidroklorid filmtablettát. Az orvos mondta hogy vegyek levegőt, fogjam be az orrom, és fújjak, ezzel próbáljam recsegtetnina fülemet ha bedugul. Az utóbbi két napban már kezdtem jobban lenni, erre most hirtelen elkezdett fájni a torkom, és felment a lázam 38.3 fokra, illetve nagyon gyenge vagyok és fáj az egész testem és nem tudom mitől lehet ez. Az orvos azt mondta ne menjek naora, mert nap hatására, a fülem miatt lázad is lehetek. Nos én annyit mentem a napra, 25 fokban, amennyi idő volt elmenni az orvoshoz és vissza. Nagyjából 30 perc összesen. Tud nekem segíteni, hogy mitől lehet ez? Lehetséges e a korona vírus, a delta variáns?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza vírusfertőzés témában

Tisztelt Hölgyem,

Véleményem szerint újabb felső légúti virusfertőzése lett. Lehet akár a divatos virus is, járhat az is ilyen tünetekkel. De ennek kicsi a valószínűsége.

Fülébe már nem kell csöppenteni, orrspray inkább Nasic, sok folyadék, C vitamin. És pihenjen. Fiatal korban a divatos virus is enyhe lefolyású.

Kérdés: 2021. szeptember 04., 14:26; Megválaszolva: 2021. szeptember 04., 16:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Lyuk a lágy szájpadon
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam három éves. Torokfájásra panaszkodott és 38 fok körüli láza volt a bőrén kiütések és kb. 5 cm átmérőjű...
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?
Fülcsengés, füldugulás