• infekció? autóimmun betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! januárban másfél hónapig elhúzódó felső légúti fertőzésem lett, klasszikus influenza szerű tünetekkel, visszatérő napokig tartó hőemelkedés 37, 5, később gyomorpanaszok társultak.Cifrán majd Klacid szedése mellett nehezen gyógyultam, rtg, labor negatív volt.Júliusban indokolatlan nagyfokú gyengeség, fáradékonyság, állandó álmosság, hírtelen "aránytalan" testsúly gyarapodás, terhelhetőségem nagyfokú csökkenése, életminőségem romlása, visszatérő izületi panaszok, mindkét láb nagyfokú vizesedése miatt kardiológus vizsgált, 4-5mm pericardiális folyadékot látott. Nem gondolja cardiális eredetünek panaszaimat.nephrológiai vizsgálat:véreredmény negatív, 24 órás gyűjtött vizeletben kicsit magasabb fehérjeürítés, de nem gondolják vese eredetünek.Pajzsmirigy hormon negatív uh:kolloid cysta, normál méretek.Nőgy:myoma, ovárium cysta, csontritkulás, praemenopauzának megfelelő hormonszint. Autóimmun:laktoferrin erősen pozitív.pericardiális folyadék jelenleg 6-8mm.Gondolja-e Ön a leírtak alapján januári fertőzésem szövődményének a leírtakat?,

        Dr. Pék Tamás válasza a vírusfertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! Nem valószínű, hogy összefüggésben áll a januári betegséggel jelenlegi állapota, noha bizonyos vírusfertőzések kiválthatnak immunológiai problémákat, pl. pericardális folyadékot, akár magasabb fehérjeürítést is, de akkor már nem a vírus az oka a kórfolyamatoknak, hanem az ellene kialakuló immunválasz. Továbbá a panaszmentes időszak hosszú volta is az ellen szól, hogy a januári fertőzés lenne ennek az oka. Az hogy jelenlegi problémáit valamilyen kórokozó okozná, szintén valószínűtlen. Tisztelettel:


        Kérdés: 2015. október 27., 13:53; Megválaszolva: 2015. november 02., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: