• Májbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly nyáron egyik napról a másikra felszökött a lázam 41°C-ig, majd egy hétig nem ment 38 alá. A laboromban magas GOT, GPT és CRP értékek voltak és nagyon alacsony vas. Hepatits, HIV, EBV Helicobacter vizsgálat negatív volt. A vérképem rendbe is jött pár hét alatt, de a székletem nagyon gyakran lágy azóta és halványabb, sárgás-narancsosabb mint a megszokott. Azóta nagyjából kéthavonta visszatérő gyengeség tör rám, és gombocérzés a torkomban. Ekkor a körmömön keresztirányú barázdák is keletkeznek és ha világosabb helyről félárnyékos helyre nézek egy pillanatra vibrál a "kép", néha fülcsengés és hasmenés is jelentkezik. Ez 1-2 hétig tart, majd helyreáll. A legutóbbi laboromban ezek az eltérések vannak: Össz.bilirubin 23, 2 µmol/L * 5, 0 - 21, 0 Transzferrin telítettség 46 % * 16 - 45 Vizelet Fehérje + Vizelet Urobilinogén + Mitől jelentkezhetnek ezek a tünetek? Magas vérnyomásra Tritace 250 mg-t szedek nyár óta, azóta a vérnyomásom átlagban 124/75 és 130 fölé nagyon ritkán megy. Más: A vizeletfehérje lehet attól magasabb, hogy nem középsugár vizeletmintát adtam le, hanem egyből az elejét? A pohárban kis fehér "cafat" is volt, amiről azt gondoltam, hogy az előző esti ondó maradéka és nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget.

        Dr. Plósz János válasza a vírusfertőzés témában

        A lázas periódust biztosan nem hepatitis jellegű, de a májat részben érintő vírusfertőzés okozhatta (CMV, adeno-, parvo-). Egy ilyen masszív fertőzés után hosszú ideig lehetnek maradványtünetek. A széklet eltérése nem kóros, de pre- és probiotikum pár hetes szedése segíthet, hogy a bélflóra kedvezőbbé váljon. A vizelet fehérje lehet a mintavételi eltérés miatt, ezt érdemes megismételni (de egy + miatt nem kell különösebben aggódni). Érdemes lehet multivitamin- és nyomelempótlást, immunerősítőket is használni.


        Kérdés: 2016. március 22., 20:42; Megválaszolva: 2016. március 22., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.