Csomó a nyakon II.

Tisztelt Doktor Úr! Tegnap kérdeztem Öntől "Csomó a nyakon" címmel. Köszönöm gyors válaszát. Azt kifelejtettem a leírásból, hogy 4 éves koromban kivették a mandulám, mert folyamatosan rekedt voltam és mindig begyulladt, illetve az elmúlt 2 évben többször is voltam orvosnál torokgyulladással, valamint az ultrahang beutalómra megnagyobbodott nyirokcsomó volt írva. Ön szerint ez összefüggésben állhat a nyakamon lévő csomóval?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Uram!

A mandulaműtét után inkább kevesebb, mint több nyirokcsomó szokott lenni a nyakon. A gyakori torokgyulladás ugyan szerintem nem következménye a mandulátlanságnek, ellenben ennek következménye lehet a nyirokcsomó megnagyobbodása.

Kérdés: 2016. február 04., 10:45; Megválaszolva: 2016. február 04., 12:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Limfómára utalnak a tüneteim?
Nyirokcsomó és torokfájás
Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom....
Kell aggódnom?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! 1 hete voltam Fül-orr-gégészeten, detritusz probléma miatt. Ha már ott voltam, megemlítettem egy több éve...
Fájdalmatlan nyirokcsomó?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! Több éve már hogy a nyakam jobb oldali részén van egy megnagyobbodott nyirokcsomó. Egyáltalán nem fájdalmas, és...