Lehetnek-e visszatérő és elmúló mandulagyulladás tünetei egy évekkel ezelőtti gonorrheás fertőzésnek

Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy egy nemi betegség (jelen esetben a gyanú a gonorrheán van) több, akár 3 évig is "megbújjon" és visszatérő és elmúló tüneteket produkáljon? A gonorrheáról olvastam, hogy produkálhat mandulagyulladásos tüneteket fehér foltokkal, nekem pedig több esetben is volt ilyen, aztán mindig elmúlt. Néha hónapokkal ezelőtt előfordult a péniszen piros folt és enyhe fájdalom pár napig, de aztán elmúlt. Partneremmel 3 éve együtt vagyunk és egyikünk se volt más partnerrel. Csatolok egy képet is a jelenlegi mandulagyulladásomról. Létezhet-e, hogy egy évekkel ezelőtti nem kezelt gonorrhea (vagy más nemi betegség) okozzon visszatérő mandulagyulladást? Tisztában vagyok vele, hogy a legbiztosabb képet egy alapos kivizsgálás adna, de addig is tisztázni szeretném ezt magamban, ezért hálás lennék, ha megkapnám Öntől erre a választ! Előre is köszönöm válaszát és segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandulagyulladás témában

Tisztelt Uram!

A fölvetését nem tartom életszerűnek. Ugyan nem vagyok venerológus, de ismereteim szerint a kankó gennyes húgycsőgyulladással jár, nemigen tart évekig, mert egyre fokozódó tüneteket észlelne. A mandulájáról viszonylag egyszerű mikrobiológiai mintát venni, ennek 4-5 nap alatt biztosan van eredménye, így lehet a kórokozót pontosan megállapítani, ha szükséges. A képen szerintem bakteriális mandulagyulladás látszik, amire megfelelő antibiotikumot akár a háziorvos is föl tud írni.

Kérdés: 2015. szeptember 04., 13:13; Megválaszolva: 2015. szeptember 10., 18:33
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Tüszős mandulagyulladás
Mi lehet a baj?
Duzzadt nyirokcsomó
Mandulagyulladás
mandulagyulladás