Idegentest érzés

Tisztelt Doktor úr! Én érdeklődtem Önnél az alábbi panaszaimmal korábban: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/ful-orr-gegeszet/145466 .Ezeket a korábban már leírt panaszokat kiegészíteném néhánnyal, illetve csatolom az akkor is elküldött képet.Nagyjából 2-3 hete egy torokszorító érzést érzek a torkomban. Ez párosul egy fajta idegentest érzéssel is. A panaszok annyival fokozódtak, hogy pár napja elkezdett halkan csengeni a bal fülem is, melyet szinte egész nap és éjjel hallok. Ha visszagondolok az elmúlt 4-5 hétre, mivel ülőmunkát végzek és sajnos a hőségben nem volt megoldva a légkondicionálás, ezért folyamatosan a bal arcom kapta a huzatot a tőlem pár méterre elhelyezett ventilátortól. Fájdalmat nem érzek a garatomban, nem is volt megfázás szerű tünetem, pusztán ez a kellemetlen idegentest érzés kíséri végig napjaim. Szombat óta abbahagytam a dohányzást, kerültem a szénszavas és alkoholos italokat, viszont bal oldalt a pajzsporcom mentén érzek valamiféle csomót, nem tudom azon a területen van e nyirokcsomó ami begyulladhatott e esetleg vagy talán a pajzsmirigyem nagyobbodott meg vagy esetleg teljesen más miatt érzem ezt. Érzetre olyan mintha a porc része lenne, együtt is mozog vele nyelésnél, de enyhébb nyomásra pattan egyet, teljesen úgy mint mikor roppan egyet egy ízület, csak tompábban, fájni viszont nem fáj. Mi lehet a probléma és milyen úton kell elindulnom ennek megoldásán? Meddig érdemes várnom a dologgal? Ha orvoshoz kell forduljak, ultrahangos vagy belső gégészeti vizsgálat lenne indokolt elsősorban? Köszönöm szépen a választ!

Dr. Zaránd Rajmund válasza gyulladás témában

Tisztelt Uram!

A küldött képen továbbra is krónikusan gyulladt garatnyálkahártya látszik. A fülcsöngés véleményem szerint ettől független jelenség. Ami a pajzsporc melletti duzzanatot illeti, nyirokcsomót valószínűsítenék. Megoldása elsősorban fül-orr-gégészeti, majd a kolléga továbbküldi képalkotó irányba, ha klinikailag differenciáldiagnosztikai problémát jelentene. 2-3 hetet szabad várni, hátha elmúlik magától is (ha gyulladásos eredetű) .

Sajnos fentieken túl távdiagnosztika többet nemigen tud mondani, a fizikális vizsgálat jelenti az előrelépést.

Kérdés: 2015. augusztus 26., 15:39 ;Megválaszolva: 2015. augusztus 27., 11:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
nyirokszervek
Tisztelt Doktorúr! Kb 2 hete kezdtem érezni, hogy a torkom-mandulám környékén feszül-húzódik. Ez az érzés fennmaradt, azóta is folyamatosan...
mitől dagad be a fül állandóan?
Tisztelt Doktornő! A papám füle már sokszor bedagadt, felváltva, hol egyik, hol másik, és nem a fülcimpa, hanem a felső porcos része. A háziorvos...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...