Gasztroenterológia

Tisztelt dr Nő! Az alábbi problémával fordulok önhöz. 2021. máj.15-én allergiás tünetekkel és enyhe hányingerrel kerültem fel az SBOra. Ez a máj. 09-én törtét szürkehályog műtétemet követte.10900volt a FVS, a GOT 74, a GPT 88 kissé emelkedett volt. Kaptam fájdalomcsillapítót, és készült ultrahang. Eredménye: A máj a bordaívet meghaladja, diffúzan fokozottan reflektál, góc nem látható. Az epehólyag folyadék tartalmú, fala nem vaskos, benne kő nem látható, az epeutak nem tágak. A lép, a pancreas, vesék (bal oldalon 6 mmes echodus góc a parenchymában) telt hólyag mellett a kismedence UH képe szabályos. Szabad hasi folyadék, megvastagodott falu bélszakasz, gyulladt appendix nem látható. Majd ezt követően 05.19-én erős bordaív alatti övszerű fájdalommal kerültem fel ismét az SBOra. Ekkor a FVS már 16840 volt, a GOT és GPT kissé tovább emelkedett, a GPT 94re emelkedett. Fájdalom csillapítót Nospat és Algopirint kaptam infuzióban. Tovább irányítottak a körzeti orvos és gasztroendologia felé. A körzeti cifrant irt fel amit 5 napig szedtem, majd a gasztroendologus Normixet és Dicetel írt fel a vastagbéltükrözésig. A 2021.06.04-én történt tükrözéskor a coecum, az ascendes, a flextura hepatica, a transversum, a felyura lienalis és descendes é, a sigma területén kisebb nagyobb diverticumok. A rectum ép. Ezt követően elmentem gyomortükrözésre 07.02-án Eredmény: A nyelőcső ép, a hámátmenet szabályos, a cardia kompletten zár. A gyomorban kp. mennyiségű áttetsző succus. A fornix , corpus ép, az antrumban hyperaemiás folt, áthajlási redő ép, antralis peristaltica szabályos. A plylorus kerek, a bulbus és a postbulbalis duodenum ép. Antrumgrastritis volt a vélemény. Az elkészült szövettan muscularis mucosaet nem tartalmazó felszínes antralis típusú gyomornyálkahártya részlet szöveti képet mutatott a biopsziában. Vastagbél típusú intestinalis metaplasia szöveti jegyei mellett enyhefokú lymphocytás-plasmasejtes gyulladásos beszürődés látható. Helycobacter kórokozók nem mutatkoztak. A diagnozis enyhefokú gyulladásos beszürődést , intestinalis metaplasia szöveti jeleit mutató antralis típusú gyomornyálkahártya részlet, Helicobacter negatív szövetminta. Ezt követően júliusban hasi CT vizsgálat történt. Sajnos ezen lelet nincs meg igy fejből írom amire emlékszem. A hasnyálmirigy fejrészénél infekciós beszűrődés volt látható, a máj és hasnyálmirigy kontrasztanyag halmozódása homogén volt, a máj steatotikus, diffuzan infektált volt, lép ép volt és nem nagyobb.Veséknél az urographiás fázisú felvételeken néhány parapelvicus cysta vált láthatóvá , egyébként szabályos képet mutatott. Hugyhólyag kóros eltérés nélkül. Gyomor és bélrendszernél a gyomor és a vékonybél durva kóros eltérés nélkül, a sigmabélben néhány apró divertikum látszik békés környezetben. Folyadék nem volt. Közben május 30-án erős alhasi fájdalommal kerültem fel az SBOra, ahol gyulladásra utaló jelet találtak a hólyagban, sok fvs-et. A leoltás során e-coli baktériumot állapítottak meg, amelyre Monurált kaptam, de nem használt, majd sumetrolumot, amire allergiás lettem, az SBO erre Supraxot adott ami szintén allergiás rohamot váltott ki , mert penicillin érzékeny vagyok. Utána megint Monurált kaptam. Az urulógiai kontroll során baktérium nem tenyészet ki. A fájdalom miatt nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem, ahol hüvelygyulladást állapítottak meg és kupot kaptam. kb 1 hete ismét fáj az alhasam, kb. 2 hete hányinger hányás nélkül, émelygés, 3 napja nagyon erősen, szinte egész nap. Étvágytalan vagyok. A székletem úgy tűnik rendben van, nem vagyok szorulásos és nem is hasmenéses. Ezek mellett szédülök, fáj a fejem, gyenge vagyok. Az ismételt nőgyógyászati semmit, urulógia vizsgálat a vizeletben gennyt nem mutatott ki. A kérdésem e hosszú bevezető után, hogy jelenlegi panaszaim összefügghetnek e a vizsgálati eredményekkel, illetve milyen vizsgálatra érdemes e még elmenni. Diétázom. Nem eszem zsírosat, fűszereset, nem iszom alkoholt és nem dohányzom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza gyulladás témában

KEdves Kérdező!

Csak gastroenterológia és vagy urológia vonalon maradnék. Bizots megoldódott az a vizelet, háziorvosnál is lehet esetleg tenyésztést, illetve a hasürben volt gyulladás jól értelmezem amit a hasnyálmirigynél isr, mert az ennyivel nem biztos h rendeződik.

Kérdés: 2021. augusztus 26., 13:33; Megválaszolva: 2021. augusztus 28., 07:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Kell-e aggódnom?
Üdvözlöm Doktor Úr! Egy rövid,de eléggé kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Megmondom őszintén,hogy máshol nem is merem ezt megkérdezni. 54...
ételintolerancia
Tisztelt Doktor Úr! Hajhullás és bőrkiütések miatt indultam el endokrinológiai vizsgálatra, ahol prolaktin hormon túlműködése,enyhe inzulin...
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...