Belsőfül

Kedves Doktor Úr/Nő! Koponya és belsőfül CT vizsgálatom volt. Ennek leletén egy eltérés olvasható: " B.o. az aquaeductus cochleae-t egy csonttaréj minimálisan szűkíti" Ez a csonttaréj Ön szerint születésemtől megvan, vagy az évek alatt valamiféle felrakódás, kinövés? Még növekedhet is a taréj, továbbszűkítve a járatot? Milyen problémát, betegséget okozhat, s ha okoz, annak mi a kezelési módja? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: J.B. Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Meniére szindróma témában

Kedves Anikó! Sajnos ebben a speciális kérdésben nincs klinikai tapasztalatom, de ha nincsen panasza, akkor én ezt radiológiai mellékleletnek, azaz teendőt nem igénylő dolognak gondolom. Ha esetleg Meniére szindrómája van, úgy kezelőorvosa minden bizonnyal fog megoldást javasolni.

Kérdés: 2012. március 09., 16:20; Megválaszolva: 2012. március 12., 17:56
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Érzékszerveim a COVID után... :)
Fül-torok viszketés
torokfájás covid idején
Mandulaműtét után
Párnahatású hallásromlás