Hirdetés
      • Lindaxa tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszetelt DoktorÚr/Nő!

        A problémám az,hogy kicsi túlsúllyal küszködök.Sajnos diétázni nem nagyon tudok.El kezdtem szedni Reductil10 mg-os tablettát,amiből 1 dobozzal elhasználtam.A következő adagot már 15 mg-os tablettával folytattam tovább2 hónap alatt 6 kg-ot fogytam,persze tornázok is mellette.Nem tudom meddig szedhetem ezt,illetve nincs-e káros hatással a szervezetemre.A másik kérdésem szintén ezzel kapcsolatos.A barátnőm 100 kg.Nagyon szeretne fogyni,gyakran fullad.MitralisProlapsusa van.Betaloc-ot szed napi100 mg-ot,ő ilyen betegséggel szedheti-e a Lindax-át.Előre is köszönöm szépen válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a lindaxa témában

        Tisztelt Kérdező!


        A Reductil és a Lindaxa nevű gyógyszernek ugyanaz a hatóanyaga. Központi idegrendszeri támadásponttal étvágycsökkentő hatású. Testtömegcsökkenés azonban akkor érhető el, ha a szedéssel párhuzamosan étrendi változtatás és rendszeres fizikai aktivitás is történik.
        Javasolt az elhagyása, ha nem következik be fogyás. Valamint 1 évnél hosszabb ideig nem javasolják a szedését.
        A gyógyszernek sok mellékhatása lehet. Magasvérnyomásban, ritmuszavarban szenvedőknek például nem ajánlott a szedése, mert emelheti a vérnyomást, illetve szapora szívdobogást okozhat. A kezdeti időszakban kéthetente javasolják a vérnyomás és a pulzusszám ellenőrzését.
        Minden esetben javasolt a receptet felíró kezelőorvossal megbeszélni az előző betegségeket és az alkalmazás során fellépő mellékhatásokat.
        A barátnője pulzusszám csökkentő gyógyszert szed, ennek alapján az ő esetében nem javasolt a készítmény alkalmazása.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-27 09:41:36; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem,hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? Üdvözlettel.Tibor
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok magához, hogy már jó ideje nem eszem rendesen,voltak botlásaim mindig, de akkor is nagyon keveset ettem, mert odafigyeltem. Az elmúlt egy hétben viszont a meleg miatt nem tudok rendesen enni szinte semmit...
        Üdvözlöm! Érdeklődnék a pektinnel mint 100% cipruspektin, amit a zselésítéshez használnak,lehet e fogyást előidézni méregteleníteni. Mert olvastam a neten a pektin jótékony hatásairól, csak azt nem.tudom lehet e ilyen formában ezt...
        Tisztelt Szakértő! Lányom 6 éves és 37 kg., emellett 119 cm. Nagyon el vagyok keseredve, mert ezt a súlyt kb. 8 hónap alatt érte el, tavaly ősszel még kissé erős, de "elfogadható" volt a testalkata,most viszont elég nagy a hasa és a combjai...
        Tisztelt Válaszoló! Iszonyúan sovány vagyok,(kb. 55kg.) nem rég egy vírusos betegség miatt lefogytam 51-52 kilóra 175-177 cm mellé. Egyébként is ilyen alkat vagyok, a súlyom az 57-58 kilót sosem haladta meg, a szüleim is ilyen alkatúak, de nem...
        Tisztelt Doktornő! Atkins diéta után sokat olvastam az elmúl időszakban, és el is szeretném kezdeni. Több helyen olvastam a szénhidrát szegény táplálkozás "elsavasítja" a szervezetet. Szükséges-e ezt kompenzálni -vagy éppen tilos- lúgos...
        Kedves Tünde! Segítségét szeretném kérni táplálkozásom átalakításával kapcsolatban. 38 éves férfi vagyok, 168 cm magas és jelenleg 99 kg. Nem fogyasztok alkoholt, sosem dohányoztam, napi 1-3 kávét iszok. 3 hónappal ezelőtt 105-106 kg...