Tömegnövelő szerek vagy tömegnövelő étrend?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy táplálkozásbeli kérdéssel fordulnék önhöz! 36 éves férfi vagyok 162 cm magassággal és kb 55 kg testsullyú. Ezen adatokból kitünik hogy koromhoz és magasságomhoz képest nagyon vékony vagyok, ezt mostanság a munkahelyi és közvetlen baráti körömben is egyre gyakrabban szóvá teszik és bár eddig nem jelentett problémát, kezd egy kicsit nyugtalanitani és idegesiteni.Emlitenek nekem bizonyos kereskedelemben kapható tömegnövelő szereket mondván azzal hogy a használatukkal biztosan tudnék pár kilót magamra szedni.az internetes fórúmokon edzöket és sportolokat kérdezve tömegnövelő étrendet javasolnak! Szeretném az önök véleményét is mint szakemberek véleményét kérni, a kettö közül meik volna egészségesebb és ajánlatosabb ahhoz hogy valóban sikerüljön néhány kilót magamra szedni! Egészségemmel nem volt probléma eddig, kissebb náthákat leszámitva komolyabb bettegségem sosem volt, a fizikumom talán gyengébb a korombeli férfiakéhoz képest de ezt koraszülöttségemmel tudnám magyarázni, munkámban akadályt és különösebb problémát nem okoz, panaszom az egészségemre különösképp nincs, vérnyomásom a megfelelő értékű, nem dohányzom, ritkán fogyasztok alkoholt, igyekszem sokat mozogni és egészségesen élni a mindennapjaimat! Szóval mit tanácsolnának mivel próbálkozzak annak érdekében hogy testsulynövekedést érjek el? még annyit hogy étvágyam ugyan van, de egyszerre sokat nem igazán birok enni, maximum egy tál leves és plusz egy tál második fogás, ami egyszerre megy, természetesen ez a napi háromszori étkezés alkalmával! köszönöm válaszát! Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza testsúly növelés témában

Kedves Kérdező!

Mielőtt tömegnövelő szerekhez nyúlna, mindenképpen érdemes lenne egy alapos kivizsgálásra elmennie, bár a vékonyságán kívül más panasza nincsen, bizonyos betegségek ilyenkor is megbújhatnak a háttérben (pajzsmirigyprobléma, lisztérzékenység stb.) Forduljon háziorvosához, vagy gazstroenterológushoz aki a megfelelő vizsgálatokat el tudja indítani.

Kérdés: 2012. augusztus 05., 19:20; Megválaszolva: 2012. augusztus 06., 15:18
Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás
Miért nem fogyok
insumed diéta
sportoláshoz táplálkozás
Magas koleszterin - fogamzásgátló
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? ...