• Fogászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. fél éve egy fogorvos kolléga sajnálatos módon helytelenül bánt egy rágófogammal, megmenthető lett volna még gyökérkezeléssel, de az esélyt sem adta meg rá, nekem mivel nincs sok tapasztalatom fogászati kezelésekben, így hittem neki. Kihúzta a fogamat, melyet nem sikerült teljesen kivennie (gyökér benne maradt), így sebészeti eljárással távolították el. Az esemény után nem sokkal a kihúzott fog helye körül fent az arccsontnál (íny legteteje) megjelent egy kemény duzzanat. Nem fáj, felszíne olyan mint az ínyemnek, kemény, nincs váladék, se gyulladás a környékén. A kérdésem az lenne ez a duzzanat vajon mi lehet és mit kellene vele kezdeni, ugyanis kissé idegesít, mert nem természetes, hogy ott van. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: P. Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a fogászati probléma témában

        Kedves Mónika!
        Valószínűséggel a szájsebészeti beavatkozást követően az állkapocscsont így regenerálódott. Esetlegesen szájsebésszel csont plasztikát lehet készíttetni, amely beavatkozás során a csontot lesimítják, de ha így marad akkor sem okoz semmilyen problémát.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-01 09:53:46; Megválaszolva: 2010. február 01., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.