Elkezdhettek nőni a bölcsességfogaim?

Tisztelt Doktornő! Január elején egyik reggel a derült égből elkezdtem egy meglehetősen kényelmetlen érzést érezni az állkapcsomban bal oldalt. Bevallom, meg is ijedtem kicsit tőle, nagyon idegen érzés volt. Pár órával később átváltott egy tompa, nyomó érzéssé az állkapcsomban, illetve kiterjedt a fülemre is. Akkor másfél hónapig ciklikusan váltakozott a tompa érzés az állkapcsomban és a fülemben. Előfordult a bal és a jobb oldalon is, illetve egyszerre mindkettő oldalon is. Nem nevezném fájdalomnak, inkább csak kellemetlenségnek, ami zavaró számomra. Néha a fülem mögötti területen is okozott nagyon gyenge fejfájást. Most visszatért megint ez az érzés 3 hét szünet után. Mivel egyetlen bölcsességfogam se nőtt ki még, ezért rájuk gyanakodok, bár a fogorvosom nem nagyon fejtette ki a véleményét a tüneteimmel kapcsolatban. Voltam fül-orr gégészeten, minden rendben volt. A bölcsességfogak helye nem fáj, néha a felsők nyomásra kicsit érzékenyek, de ez sem vészes. A környező fogak sem okoznak fájdalmat. Január végén készült egy panorámaröntgen, amit ide töltöttem fel: https: //s3-eu-west-1.amazonaws.com/www.nextline-software.com/Bikki+Gergely+OP.jpg Az Ön véleménye szerint is a bölcsességfogaim okoznak ilyet, vagy érdemes más területen tovább keresnem az okot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Halla Gabriella válasza Bölcsességfog témában

Kedves Kérdező!

A panorámaröntgen alapján a bölcsességfogak egyértelműen okozhatják a panaszokat. Ha lecsengett a járvány, mindenképp megéri őket eltávolíttatni. Addig is, próbáljon meg minél alaposabban öblögetni (pl Curasept vagy corsodyl napi 2x 2 héten keresztül, vagy tantum verde szájöblítő oldat szükség szerint) , és alaposan tisztítani a hetesek hátsó felszínét is.

Esetenként fogszorítás is okozhat hasonló panaszokat, bár az Ön esetében a bölcsességfogak az esélyesebbek.

Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella

Kérdés: 2020. március 27., 08:21; Megválaszolva: 2020. április 18., 11:15
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt