• Elkezdhettek nőni a bölcsességfogaim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Január elején egyik reggel a derült égből elkezdtem egy meglehetősen kényelmetlen érzést érezni az állkapcsomban bal oldalt. Bevallom, meg is ijedtem kicsit tőle, nagyon idegen érzés volt. Pár órával később átváltott egy tompa, nyomó érzéssé az állkapcsomban, illetve kiterjedt a fülemre is. Akkor másfél hónapig ciklikusan váltakozott a tompa érzés az állkapcsomban és a fülemben. Előfordult a bal és a jobb oldalon is, illetve egyszerre mindkettő oldalon is. Nem nevezném fájdalomnak, inkább csak kellemetlenségnek, ami zavaró számomra. Néha a fülem mögötti területen is okozott nagyon gyenge fejfájást. Most visszatért megint ez az érzés 3 hét szünet után. Mivel egyetlen bölcsességfogam se nőtt ki még, ezért rájuk gyanakodok, bár a fogorvosom nem nagyon fejtette ki a véleményét a tüneteimmel kapcsolatban. Voltam fül-orr gégészeten, minden rendben volt. A bölcsességfogak helye nem fáj, néha a felsők nyomásra kicsit érzékenyek, de ez sem vészes. A környező fogak sem okoznak fájdalmat. Január végén készült egy panorámaröntgen, amit ide töltöttem fel: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/www.nextline-software.com/Bikki+Gergely+OP.jpg Az Ön véleménye szerint is a bölcsességfogaim okoznak ilyet, vagy érdemes más területen tovább keresnem az okot?

        Dr. Halla Gabriella válasza a Bölcsességfog témában

        Kedves Kérdező! A panorámaröntgen alapján a bölcsességfogak egyértelműen okozhatják a panaszokat. Ha lecsengett a járvány, mindenképp megéri őket eltávolíttatni. Addig is, próbáljon meg minél alaposabban öblögetni (pl Curasept vagy corsodyl napi 2x 2 héten keresztül, vagy tantum verde szájöblítő oldat szükség szerint), és alaposan tisztítani a hetesek hátsó felszínét is. Esetenként fogszorítás is okozhat hasonló panaszokat, bár az Ön esetében a bölcsességfogak az esélyesebbek. Üdvözlettel, Dr Halla Gabriella


        Kérdés: 2020. március 27., 08:21; Megválaszolva: 2020. április 18., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődöm, hogy fogászati jellegű, altatásban végzett műtétet megelőzően mikor szabad alkoholt inni. Előtte 2-3 nappal lehet még bort, pezsgőt fogyasztani? Alapbetegség: magas vérnyomás
        Tisztelt doktor Úr! Fogyulladás miatt tegnap arra keltem fel,hogy bedagadt a jobb oldali arcom, mivel ez vasárnap történt,és a környeken nincsen sürgősségi ellatás,ezért nem tudtam mi mást tenni, mint megvárni a hétfő reggelt, ma reggelre...
        Üdvözletem. 23 éves, normális életet élő fiatalember vagyok. Egyszerre hirtelen kialakult a nyelvemen valami fehér. Kellemetlen lehelletet eredményez azóta is. Voltam vele vizsgálatob, ott megállapították, hogy se nem gomba, se nem...
        Tisztelt Doktor nő! Évek óta tartó szájszaggal küzdök, mióta az eszemet tudom, fennáll a probléma. Akkoriban egy lyukas tejfognak tudtam be a kellemetlen állapotot, de miután kiesett, azután sem szűnt meg a probléma. 3 éve a manduláimat...
        T, Doktornő! A kivehető felső fogsoromat tartó fogak nyakánál, a belső oldalon, az íny és a szájpadlás határánál, táskás duzzanat alakul ki időnként. Ott ahol a rögzítőkapocs van. A fogsor levételénél megsérül ez a duzzanat....
        Üdvozlom nekem ojan broblemam lene hogy aszaj felső réz minket oldalon nincs nyalóka hargya Es a torok sem a régi meg anyelocso is égető érzést nyujt Na meg a kozerzetre is kihat egy pici fejfájással is nagyon romlanak a fogaim. Eben kérem a...
        Megrepedt a porcelán hidam, pici darab le is tört belőle belül. Ráharaptam kemény dologra. Lehetséges-e ennek javítása, vagy ilyenkor csak cseréről lehet szó? Köszönöm válaszát.
        Jó napot kívánok! Egy ket hónapja kezdődött vérzés az ínyemből az egyik jobb felső rágó fogamnál. Pár éve volt már ilyen, akkor rossz fogra gyanakodtam, de a fogorvos nem talált semmit, és mivel volt már fogíny gyulladásom, ezért nem...