Bölcsességfog eltávolítás

Kedves Doktornő! A röntgen megállípította, hogy alul, a még ki nem nőtt, két bölcsességfogam ferdén nő és ha nőni kezdenek kitolhatják a 7-es fogakat, ezért eltávolításukat javasolták. Érdeklődnék, hogy nem jobb-e, ha csak akkor távolíttatom el őket, ha tényleg nőni kezdenek és nyomni a 7-es fogakat? Ha mindennképp most kellene eltávolítani, akkor tudnának-e javasolni olyan szájsebészt, aki egyszerre, altatásban végzi el ezt az operációt. Válaszukat nagyon köszönöm: Nati

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Éva válasza bölcsességfog témában

Kedves Nati!

Sajnos az ön bölcsességfoga torlódást okozhat az alsó fogakban, ezért érdemes eltávolítani. Végeznek altatásban szájsebészeti műtétet, a beavatkozásról és anyagi költségeiről az interneten tud tájokozódni.

Kérdés: 2014. október 17., 15:07; Megválaszolva: 2014. november 04., 11:48
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Mit szabad, mit nem?
Tisztelt Doktor Úr! Pénteken reggel (05.11-én) kihúzták a jobb hátsó bölcsességfogamat (48-as fogeltávolítás) , amely később begyulladt és...
Foghúzás kemo- és sugárterápia...
Kedves Doktornő! Előttem már kérdezett valaki ebben a témában és el is olvastam a választ. Én kismedencei besugárzást kaptam (Összdózis: 50, 4...
Bölcsességfog
Tisztelt Doktor Úr/Nő Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy volt egy bölcsességfog műtétem 3 hete a felső jobb oldaliról lenne szó nos igen...
Bölcsességfog
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A bal oldali alsó bölcsességfogam ferdén, "fekve" nőtt. Az ínyen nem tört át, teljes mértékben íny alatt van. A...