• Cikluszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Tavaly juliusban tettek fel Gold Lily short IUD spirált, mivel leiden mutáciom ( V. fact. Leiden mut: heterozygota, PI all. vad tipus, MTHFR: vad tipus) van.

        A spirál elött rendszeres volt a ciklusom, mindig 27 napos, maga a menstruácio pedig 5 napos volt.. Miota megvan a spirál, bár nem hormonos, mégis elég rendszertelen, eluzodik akár 30-34 naposra is, söt van olyan h. az online vezetett naptári idöponthoz képest 1-2 hetes csuszás is van.És a hossza sem egyforma 4-7 nap között ingadozik.Gyermekem nincs.

        Mit lehet tenni ilyen esetben?

        Esetleg lehetne a hormonos változatát megprobálni-mivel sok helyen olvastam nögyogyásztol is h. az helyben fejti ki a hatását, véráramba nem kerül. Egyszer még nekem is javasolták.

        A vad tipus mit takar a leiden mutácioban? Igaz az, hogy a jobbik eset, ha az ember vad tipusba tartozik?

        Köszönettel

        B.B.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A hurok okozhat változásokat a vérzésben, ez ismert jelenség. Meg lehet próbálni egy kis sárgatest hormonnal korrigálni (Norcolut, Provera) a vérzészavart, az gyakran segít. A Mirena is elfogadható alternatíva az ön esetében.
        A vad típus azt jelenti, hogy a populáció döntő részére mi jellemző, tehát ez a normális eredmény, de Önnek a leletben nem a Leiden mutációra vonatkozik ez, az heterozigóta lett.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 11:36:19; Megválaszolva: 2010. február 21., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: