• Bromocriptin + fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két hónapja szedek bromocriptint a magas prolactin szintemre, napi egyet, este. Egy évig kell előreláthatólag szednem. Viszont megkérdeztem az endokrinológust, hogy lehet-e szedni mellette fogamzásgátlót. Az mondta igen, és a nőgyógyász fel is írta a Belara-t. Az lenne a kérdésem mennyi időnek kell eltelnie a két gyógyszer bevétele között? Eddig 3 napja szedem a Belara-t, 6-kor veszem délután és este 11-kor a bromocriptint. Elég ez az idő a felszívódáshoz? Mennyi az az idő aminek minimum el kell telnie? Valamint a fogamzásgátló hatékonyságát ugye nem befolyásolja, hogy szedem a bromocriptint? Köszönöm előre is válaszát! Kovács Nóra

        WEBBeteg szakértő válasza a prolactin témában

        Kedves Nóra!

        A fogamzásgátló mellett elvileg nincs szükség Bromocryptinre mivel ha nem magas a prolaktin szintje, akkor semmi baj nincsen, mert a fogamzásgátló is blokkolni fogja a túlzott termelést. Tehát lehet, hogy egyszerűbb lesz egy gyógyszert szednie. A másik, meg, hogy nyugodtan szedheti a két gyóygszert egyszerre, nem lesznek egymásra hatással, és akár egyszere is beveheti őket. Nincse semmi baj.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-17 23:28:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 06:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés