• Ellaone után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 23 éves nő vagyok, a barátommal megszakításos módszerrel védekeztünk két együttlét során, melyből egyszer elélvezett, ám nem belém, egyszer pedig hamarabb megálltunk -tehát elméletileg "nem történhetett meg a baj", ám mikor utólag rájöttem, hogy éppen középidőben voltam, nagyon megijedtem, hiszen sokáig voltunk együtt, és az előváladékra nincs biztosíték.. Az első ilyen alkalom péntek éjjel, a második vasárnap reggel történt. Vasárnap délben vettem be az Ellaone tablettát. Aznap fájt az alhasam és fáradt voltam, másnap rendkívül dekoncentrált voltam, kedden szédültem, ami azóta is tart, de az elmúlt két napban folyamatos mellfeszülés, ovuláció szerű, hol sárgás, hol áttetsző, sűrűbb állagú folyás, premenstruációs szindróma szerű állapot (éhség, feszültség) és délutánra hányinger is társul hozzá. A betegtájékoztatón ezek majdnem mind felsorolt, gyakori, ill. közepesen gyakori tünetek, de félek, hogy ez normális e, hogy a bevétel után öt nappal is ennyire intenzívek a mellékhatások. Esetleg ezek más dolog tünetei...? Soha nem vettem még be ilyen tablettát, és most nagyon félek. Ezek a tünetek pedig nem tűnnek úgy, hogy lassan elmúlnának végre. Várom véleményét és tanácsát. Köszönöm figyelmét!

        Dr. Csősz György válasza a OAC témában

        Ha van menetrenden kívüli vérzése akkor rendben. Ha vérzés nem jelentkezik egy hónapon át akkor kell tesztet csinálni


        Kérdés: 2019. február 14., 18:24; Megválaszolva: 2019. február 18., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: