Fogamzásgátló-Trombózis hajlam?

Tisztelt Doktornő,Doktor Úr! 31 éves nő vagyok,jó ideje küzdök PCOS-sel,főleg elhúzódó menstruációval,mivel nem igazán segített semmi,ezért 1,5 hónapja Dienielle fogamzásgátlót ajánlott az orvos,ami úgy tűnik bevált.Jobb a közérzetem,a ciklusom is normális volt. Készült általános vérvétel,melynek minden eredménye megfelelő. Azonban pár napja kaptam kézhez másik labor eredményemet (nyál teszt) ,mely kifejezetten a tormbózis hajlam kiszűrésére szolgál,mely szerint: F2 (rs1799963): Homocigoto Normal F2 (rs202003146): Homocigoto Normal F5 (rs6025): Heterocigoto! F12 (rs1801020): Homocigoto Normal F13 (rs5985): Heterocigoto! FGB (rs1800790): Homocigoto Normal GP1BA (rs121908065): Homocigoto Normal MTHFR (rs1801131): Homocigoto Normal MTHFR (rs1801133): Homocigoto Mutado! PROCR (rs867186): Homocigoto Normal PROS1 (rs121918474): Homocigoto Normal SERPINC1 (rs121909548): Homocigoto Normal SERPINC1 (rs121909564): Homocigoto Normal SERPINE1 (PAI-1) (rs1799899): Heterocigoto 4G/5G! SERPINE1 (PAI-1) (rs2227631): Heterocigoto! Nem iszom,nem dohányzom,kis túlsúly van rajta.Családban nem fordult elő trombózis. A labor tájékoztatója nem javasolja,az orális fogamzásgátló szedését.A leletet elvittem az orvosomnak (nőgyógyász-endokrinológus) ,aki azt mondta,hogy ez "csak hajlamosító tényező",emellett nyugodtan szedhetem a Dienielle-t,olyan kis hormon adagot tartalmaz. Mivel segít a gyógyszer,én is szeretném,ha szedhetném,de nyilván tartok az esetleges trombozistól... Mi a véleménye? Folytathatom a gyógyszer szedését? Tévedhet esetleg a nyál teszt? Hova forduljak? Köszönöm szépen válaszát!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza OAC témában

Kedves Kérdező!

Valóban nem javasolt hematológiai szempontból.

Kérdés: 2021. december 15., 12:14; Megválaszolva: 2021. december 16., 09:53
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Trombózis gyanu
Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló...
Magvas vvt
Emelkedett vas és...
Vas értékekkel probléma