Fogamzásgátlás - Hányás, hasmenés

Tisztelt Doktornő / Doktorúr! A problémám a következő: Több mint egy éve szedek Dienille fogamzásgátló tablettát, mellyel gondom eddig nem volt. A gyógyszert mindig este 8kor veszem be, kedden tartottam a 11.szemnél, ám a bevételt követően 4és fél órával többször hánytam és ment a hasam vírusfertőzés miatt. A betegtájékoztatón az áll, hogy a gyógyszer bevételtől számítva 3-4órán belül felszívódik, de jobbnak láttam felelősségteljesen szakember véleményét kikérni, hogy szükséges-e ilyenkor kiegészítő védekezés, és ha igen mennyi ideig? Valamint több rovatban olvastam már, hogy hasonló panaszoknál ajánlják a tabletta újbóli bevételét, ez helyes megoldás? Nem okoz problémát a ciklus megjövetelénél, hogy nem 21napig tart a tabletta? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a hányás témában

A gyógyszer felszívódási zavara 12 órán belül nem áll helyre akkor kiegészítő védekezésre van szükség.Ezen időn belül a védettség nem szakad meg. A fogamzásgátló előirás szerinti további szedése javasolt.

Kérdés: 2014. április 10., 20:36; Megválaszolva: 2014. április 13., 18:28
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok
Tri regol