Kihagytam egy szem fogamzásgátlót

Yangee fogamzásgátlót szedek és a 3. hét közepén kihagytam egy szemet, amit következő nap (pont 24 óra múlva) az éppen aktuálissal együtt pótoltam. Ha letelik ez a 3. hét, akkor rögtön folytathatom a következő levéllel, hogy ne legyen probléma? Nem lesz baj abból, hogy nem tartok szünetet, ugyanúgy meg fog jönni a menstruációm vagy csak pecsételés fordulhat elő?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátlás témában

A következő lehetőségek közül választhat:

- Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével.

Valószínűleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt.

2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát) . Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.

Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad.

- Ha kihagyott egy tablettát a csomagból, és nem jelentkezik vérzés az első tablettamentes periódusban, előfordulhat, hogy teherbe esett. Fel kell keresnie kezelőorvosát a következő csomag szedésének elkezdése előtt.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 10:42; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 21:39
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...