• Gyengítheti a Valeriana Relax a Nuvaring hüvelygyűrű hatékonyságát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a Nuvaring hüvelygyűrű hatékonyságát befolyásolja-e a Valeriana Relax? 2011 november óta használom a gyűrűt, és december vége óta szedem a Valeriana-t. 2012 jan 16.-tól kezdődött a második gyűrű mentes időszakom, és megjött a vérzésem, de elhanyagolható a mennyisége.Rosszulléteim is vannak, szédülök, émelygek.(van már 2 gyerekem, tudom milyen a terhességi rosszullét, de férjem szerint csak beképzelem...) Nem szeretnénk már több gyereket, ezért is védekezünk, és rendeltetés szerűen használtam a gyűrűt, de mégis attól tartok, teherbe eshettem.Ha közben a Valeriana-t is szedtem, lehet hogy nem védett eléggé a gyűrű? Kérem szíves válaszát, előre is köszönöm, tisztelettel:Némethné Lisznyai Rita

        Dr. Pétervári László válasza a fogamzásgátló témában

        A Nuvaring hüvelygyűrű kétféle hormont tartalmaz, egy progeszteronként és egy ösztrogénként hatót. A gyűrűből lassan jutnak a vérkeringésbe a hormonok, alacsony hormontartalmú készítménynek számít, a májat kíméli. A központi idegrendszernek van szerepe a hormon termelésre, mivel valeriána is ott fejti ki hatását így befolyásolhatja fogamzásgátlást. Terhesség kizárása miatt terhességi teszt és szakorvosi vizsgálat javasolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 22., 10:33; Megválaszolva: 2012. január 23., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: