• Félnem kellene?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 19 hetes kismama vagyok és most kaptam meg egy pár leletemet, ami miatt nem tudom, hogy kell-e aggódnom. A következők vannak rajta: Cytomegalovírus (CMV) igG / ELISA (DiaSorin) - Primer cytomegalovírus fertőzést átvészelt, IgG maradványantitest - érték: 2,39 NE/ml. Herpes Simples - Primer HSV 1 fertőzést átvészelt, IgG maradványantitest, érték: 175 arbU/ml. HSV 2 fogékonyság, szeronegativitás, Toxoplasma gondii fogékonyság. Jelentenek ezek valami rosszat rám vagy a kisbabánkra nézve? Előre is köszönöm válaszát, Ágnes

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Ágnes! Először is, aggódnia a leletei miatt egyáltalán nem kell. AZ átvészelt szó azt jelenti, Ön már találkozott korábban azzal a kórokozóval, korábban volt fertőzött, és védettsége is van bizonyos mértékben. A szeronegativitás azt jelenti, még soha nem találkozott azzal a kótrrokozóval. Ezek a vizsgálatok arra jók, ha a terhesség alatt felmerül a friss fertőzés, látható a korábbi leletekhez viszonyítva a változás, könnyebb a diagnózis és egyben ha szükséges, a kezelésben is könnyebb lesz a döntés. Ha probléma lesz. De jelenleg semmi nem utal erre.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 29., 15:18; Megválaszolva: 2010. július 07., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés