Hirdetés
      • Túl sok antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! A kislányom jelenleg 14 hónapos. Eddig 3, 6, 8, 11, 13 hónapos korában volt beteg. A doktornőnk minden esetben, még akkor is, mikor calici vírusos volt antibiotikumot írt fel a kislányomnak!!! Egyszer bevittem az ügyeletre mert nálunk minden betegség magas lázzal kezdődik. Az ott ügyeletes doktornő Cataflam cseppeket írt fel és semmi mást. Rendbe is jött két nap alatt. Ha legközelebb megbetegszünk szeretném a kicsit csak tünetileg kezelni, leg alábbis az első pár nap. Mondjuk Cataflam cseppek, Lándzsás utifű köptetőként, Fluimart vagy Nasivint orrfolyás esetén és jókat hallottam a Sinupret cseppről is. Kérdésem az lenne, hogy ezt így jól gondolom, mert nem szeretném örökké antibiotikummal tömni a lányomat, de a doktornőnk észrevehetően nem hajlik más gyógyszerre, pedig már sokszor céloztam neki, hogy amennyiben lehet ne írjon fel a kislányomnak. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Anyuka! Természetesen látatlanban, orvosként nem írhatom azt, hogy saját felelősségére ön kezelje a kislányt. Mivel receptköteles készítményről is beszélünk, alkalmazás előtt orvosi vizsgálat szükséges.A legbanálisabb fertőzéseknek is lehet életveszélyes szövődménye, ezért a kislányt minden esetben érdemes orvosnak megmutatnia.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 27., 14:13; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés