A genitáliás herpesz kiújulása és az aktív szerelmi élet.

Kedves doktor/ doktornő! Kérem szíves válaszát az alábbi kérdésünkre: A partneremnek a nemi szervén herpesz jelentkezett, melyet orvos által felírt gyógyszerrel kezeltünk és szépen el is múlt. De sajnos mióta ez történt a kedvesem picit fél a csókolózástól és a szeretkezésektől, mivel nem szeretné, hogy újra jelentkezzenek a tünetei: / (Én nekem soha nem volt sehol herpeszem, de ha jól tájékozódtam ez nem zárja ki, hogy tőlem kapja el.) Illetve olvastam, hogy a vírus a szervezetében marad élete végéig, így én azt gondolom, hogy a szeretkezéseink és csókolózásaink nem befolyásolják a betegségének az újbóli kiújulását. Kérem legyen kedves, mint hozzá értő szakember erősítse meg, vagy cáfolja az elgondolásom, ez nagyon is sokat segítene a kapcsolatunk harmóniájában. Hálás köszönettel: pmoto

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza genitális herpesz témában

Kedves Kérdező! Tiszténlátásuk érdekében üzenem mindkettőjknek: Mndenféle, ma már keveredett herpesz vírusával a magyar lakósság akár pillanaznyilag tünetmentesen, de 80%-ban fertőzött. Az első fertőzés akár influenzaszerű lázas állapot lehet évekkel korábban, vagy gyermekkorban. A vírus valóban a szervezetben marad annak a prifériára vezető idegágnak tokjában, ahol a felületen balhézni szokott. Kizásólsg az aktuális immun álapot függvénye, hogy mikor jön ki megint szinte ugyanott és újra néhány napi kellemetlenséget okoz. Az immunállapotot befolyásolhatja akár a menstruáció, vagy egy napozás, egyéb lázas fertőzés.Van akiben havonta megjelenik, van akben évekig nem. Csak hólygos állapotban fertőzhet, ha a ásik immunállapota éppen rossz. Gyógyulőban nem fertőz semmiképpen, meggyógyulva pláne nem. Tessék házaséletet élni. Akut állapotban érzékeny, akkor úgysem fognak.

Kérdés: 2012. október 27., 21:50; Megválaszolva: 2012. október 30., 22:51
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Genitális herpesz
Jónapot. A barátom orra mellett kijött a herpesz, mivel nem is gondoltunk bele, hogy ennek következményei lehetnek, nem foglalkoztunk vele, és továbbra...
genitalis herpesz info
Kedves Dr. Révész Klaudia! Próbálom röviden leírni a problémám és a kérdésem. Én kb 8 éve fertőződtem meg, nálam nagyon ritkán azóta kb...
Herpes sipmlex genitalis
Tisztelt Doktornő! Kb. 4 éve fertőződtem meg először a Herpes sipmlex genitalis vírussal. Akkoriban kaptam gyógyszeres kezelést, krémeket, stb....
Herpesz terjedése
T. Doktor Úr/Doktornő! Lányom sajnos herpes genitalis fertőzést kapott. Kérdéseim: 1. Teherbe eshet egyszer majd anélkül, hogy a partnerét...
Genitális herpesz
Tisztel Doktórnő/Doktorúr! Kiderült hogy vírusos herpeszem van, és meg szeretném tudni, hogy miből lehet megállapítani hogy egyszeri vagy...