• Genitális herpesz vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Szeretném a segítségüket kérni. A párom és én is elkaptunk egy betegséget, ami ’’állítólag’’ nemi úton terjed, de orvos hazuttol meg orvost, így nem tudjuk, hogy melyik a helyes út, ezért írok Önöknek. A betegségi kialakulása előtt 2 nappal strandon voltunk, mondanom se kell, klóros víz, napolaj, napfény, stb. Ezt követően, mint minden ember mi is követünk el hibát, szexuális együttlétünk volt a hazatérésünk után, de óvszerrel védekeztünk! Párom előző nap szőrtelenítette le magát, nekem viszont volt szőrzetem. Erősen izzadtunk mind a ketten szex közben. Ma 3 hete, hogy páromnak is és nekem is apró piros foltok jelentek meg a szeméremdomb tájékán – páromnak a szeméremajkakon, a combtöveknél és a hüvely bejárati részénél (kívül), ezt erős viszketési inger kísérte (páromnak fájdalmai is voltak). Neki, a betegség kialakulása napján láza lett, és ez másnap is folytatódott. Fájdalmas volt a vizelés számára. Az apró piros foltokból hólyagok alakultak ki mindkettőnknél. Hasonló volt, mint a szőrtüszőgyulladás, csak viszketett. Nálam ugyan ezek a tünetek nem jelentkeztek, nekem kb. másfél napig volt viszketési inger, más tünetem nem volt (a hólyagosodáson kívül). Elmentem a bőrgyógyászatra, felszúrták a hólyagot, és azt mondták, hogy szőrtüszőgyulladásom van (nagyfokú). Erősen gyanakodtam, hogy genitális herpeszem van (HSV-2), mivel a tünetek hasonlóak, de az orvos ezt cáfolta. Se páromnak, se nekem nem volt még semmilyen nemi betegségünk mindezidáig. Párom említette, hogy neki nem erős az immunrendszere, az enyém viszont erős, mivel rendszeresen sportolok, és nehezen tudok megbetegedni. Egy hét eltelte után elmentünk a Bőr és nemibeteg gondozóba, ahol az orvos 5 méterről (kivizsgálás nélkül) felállította a diagnózist, hogy ez genitális herpesz, és egy vérvizsgálattal letudta a vizsgálatot. Gyógyszert se, és kenőcsöt se kaptunk rá, egy héttel később vissza kellett mennünk, de nem jött meg az eredményünk a vizsgálatról. Nem tudom, hogy befolyásoló tényező lehet-e, de páromnak még nem volt szájherpesze (HSV-1), és a betegség megjelenése előtt 4 nappal ért véget a menstruációja. A bőr és nemibeteg gondozóban még azt is mondták, miután visszamentünk a héten, hogy lehet nem is herpeszünk van,hanem valamilyen vírust kaptunk el (de ezt nem a főorvos mondta, hanem az asszisztense). Néztem képeket a genitális fertőzésről,de nekünk teljesen máshogy nézett ki – mint a szőrtüsző gyulladás.. Nem levedzett, nem volt fekélyes, nem nőttek/forrtak egymásba, és ami a legfontosabb, hogy páromnál nem alakultak ki a hüvelyben és nálam se a hímvesszőmön. A kérdésem az lenne, hogy: Kialakulhat megint ez a betegség nálunk? Hogyan kezeljük? Ki kaphatta el kitől? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Manó87

        WEBBeteg szakértő válasza a genitális herpesz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valószínűleg genitális herpeszük volt, és nagy valószínűséggel a barátnője kapta el öntől, mert neki láza is volt, mely azt jelzi, hogy ő először találkozott a vírussal. Az a legvalószínűbb, hogy önnek már volt korábban herpesze, mely most recidívált, és a barátnőjét megfertőzte. Ha már nincsenek hólyagok, nem kell kezelés. Sajnos aki már egyszer átesett a herpesz fertőzésen, annál kiújulhat a betegség, mert a vírus nem tűnik el a szervezetből, csak egy időre visszahúzódik, és ha legyengül az immunrendszer, újból hólyagokat okoz, de már nem olyan súlyos mértékben, mint az első fertőzésnél.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-26 20:25:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés