Hepatítis b oltás beadása, ha már átestem ilyen fertőzésen

Három évvel ezelőtt, véradás alkalmával derült ki, hogy már átestem hepatítis b fertőzésen. Egészségileg minden rendben van velem. Most hepatitis b-re kellene oltást kapnom, mert gyakorlatra megyek a kórházba. Az a kérdésem, ha beoltanak, okoz-e betegséget nálam. Kérem írja meg a véleményét! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza hepatitis oltás témában

Kedves Kérdező!

Az oltás egyébként sem okozna betegséget, mert akkor minden oltott ember hepatitis fertőzött lenne. Azzal, hogy ön már átesett a fertőzésen védett az újabb fertőzéssel szemben, így teljesen értelmetlen beoltani azért, hogy megvédjék magát attól.

Kérdés: 2012. április 19., 16:54; Megválaszolva: 2012. április 19., 23:30
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina