• szalmonellás kisgyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Kisfiam szalmonella fertőzéssel kórházba került. Magas láza volt, sok véres majd zöld széklet 4 napon át. Infúziót kapott, majd antibiotikumot, végül a tenyésztés eredményekor már a megfelelő antibiotikumot is megkapta vénásan. Csúnyán kikészíthette a szervezetét ez a fertőzés. Fél napon át szinte vért kakilt. Kérdésem lenne, hogy mi a legjobb amivel a szervezet erősödését elérném. Jelenleg laktiv babyt és fantomalt port adok neki. Viszont félek, mivel a nagytesó a kórházból hazajövetelünk napján bárányhimlős lett, így valószínű a kicsi is elkapja. Mivel tudnék még segíteni, hogy erősödjön a kisfiam, másik probiutikum esetleg? Tartok tőle, hogy mi történik amikor ilyen legyengült szervezet elkapja a himlőt. Amit még hozzátennék, hogy gyermekem refluxos, felszívódási zavara van valamint tej és szójaallergiás. Előre is köszönöm a segítséget! Üdvözlettel:egy aggódó anyuka

        Dr. Balogh Andrea válasza a salmonella témában

        Kedves Kérdező! Ami a legfontosabb, hogy a gyomor- bélrendszert egy kicsit roborálja. Az Enterol és a Protexin készítményt javaslom jó szívvel, mindkettő recept nélkül kapható, Az Enterolból 2x1 a Protexin Restore-ból 1x1 adható naponta. Esetleg még az Isoprinosine szirup adható megelőzésre, mely a vírusfertőzések megelőzésére és kezelésére szolgál, ez azonban már receptköteles. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2012. február 18., 15:16; Megválaszolva: 2012. február 21., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: