• Pajzsmirigy túlműködés 17 évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! 17 éves lány vagyok, és tavaly májusba bekerültem a kórházba mivel 1 hónap alatt 10kg-ot lefogytam. A zárójelentésben az volt, hogy a pajzsmirigyem meg van nagyobbodva. Nem kaptam rá semmi gyógyszert. Azóta semmi nem javult, sőt csak rosszabb lett. Ezeket észleltem magamon: -súlyingadozás ( egyik nap 50, másik nap 53, de vissza még mindig nem híztam) -fáradékony lettem és nagyon sokszor már fulladok séta közben (régebben még atlétikáztam is 8 évet) -hangulat ingadozás -sokszor ingerlékeny vagyok miden apróság miatt (nyugtatót írtak fel rá, de nem szedem) -a hajam nagyon hullik, töredezik és kiszáradt -a kleor bőrszínemből már majdnem fehér lett -a szemem alatt lilás -menstruációs zavarok is vannak (egyszer 13-án, máskor 2-án jön meg és nagyon erős, ami ez előtt nem volt) -gyakran zsibbad a karom -magas a pulzusom és a vérnyomásom (elég gyakran úgy begyorsul a szívverésem, hogy be is szúr, utána lelassul) A házi orvoshoz már nem merek elmenni mert mindenre a stresszet fogja amióta pánikrohamom volt. A kérdésem az lenne, hogy ez utalhat pajzsmirigy túlműködésre? Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy betegségek, Pajzsmirigy túlműködés témában

        Tisztelt kérdező! Igen, de ezt pajzsmirigy hormon méréssel viszont ki lehet és ki kell zárni. (TSH, fT3, fT4) Amennyiben pajzsmirigy túlműködő igazolódik fontos a mihamarabbi kezelés.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2017. február 03., 18:33; Megválaszolva: 2017. február 03., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: