Anyagcsere felszívódási zavar?

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja fennálló végtagzsibbadásom miatt, ami főleg fekvő helyzetben jelentkezik (ENG negatív - koponya MRI-re időpont megkérve) cukorterhelés vérvételt kértem magánúton, mivel több orvos is kérdezte, hogy nem e cukorbetegség okozza a tüneteim, de az éhgyomri vércukrom mindig rendben volt. Lassan egy hónapja, hogy sürgősségi ellátásra is szükségem volt nagymértékű végtagzsibbadás miatt, ekkor a pulzusom 170-es volt. Béta-blokkolóval kezeltek, synus tachycardiát állapítottak meg. Előző laborértékeimnél a vizeletben ketontest jelent meg többször is 100 mg/100 mL. Leleteim értelmezésében kérnék segítséget (természetesen orvoshoz is megyek majd). Glucose 4, 5 mmol/L 3, 8 - 6, 0 30 perces glucose 5, 6 mmol/L 60 perces glucose 3, 7 mmol/L 90 perces glucose 3, 3 mmol/L 120 perces glucose 4, 6 mmol/L Inzulin 4, 3 mIU/L 3, 0 - 25, 0 Inzulin 60 perc 24, 4 mIU/L Inzulin 120 perc 49, 1 mIU/L Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K. M.

Dr. Fáklya Mónika válasza cukor terhelés témában

Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények rendben vannak.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2017. május 22.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

TSH érték jelentős változása
Kedves Doktornő! 2023.10 havi vérképen az alábbi pajzsmirigyre vonatkozó értékek jelentek meg: -TSH: 4,6 -T4: 18,1 Pár éve fennálló pajzsmirigy-alulműködés...
Mi a bajom, ha van?
Kedves Doktornő! Szabad T4 11,3; szabad T3 4,4; ösztradiol: 200,6; Progesteron 1,25; Totál testosteron 1,32; anti TPO 88. A labor leletről kérnék...
Labor lelet elemzés (granulocita,...
Kedves Doktornő/Doktor úr, Csatolt leletem elemzését szeretném kérni. A pajzsmiriggyel kapcsolatos adatokkal tisztában vagyok. Még nem szedek pajzsmirigy...
Lelet értelmezés
Kedves Doktornő. Laboreredmény értelmezésében kérném a segítségét, amely endokrinológiai beutalóból született, elhízás, 34-es BMI, fogyási nehézségek miatt...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! Múlt héten 3 pontos cukorterheléses vizsgálaton vettem részt. A lelet értelmezésében szeretném kérni segítségét, amennyiben ez lehetséges....
Alcsony pulzusszám pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő! 75 éves vagyok. Régen pajzsmirigy túlműködés, 2016-tól alulműködés a diagnózis, a TSH szinten van tartva Letrox gyógyszerrel. A...