• Hashimoto thyreoditis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A következők a laboreredményeim: TSH:6,48;ft4:11,65;ft3:3,7;TPO:>-600,;TG-AT:1155;. Diagnózis: Struma nodosa II.; Hashimoto thyreositis, Kolpitis. Az endokrinológus Euthyrox 50 1/2 tbl.-át írt fel Négy nap után tele lett kütéssel az arcom mellkasom és nagyon viszket.. Kérdésem, hogy kell-e ezt a hormonkészítményt szednem és lehet-e ettől a kiütés és viszketés. Az első napokban rosszul is voltam. Az orvosom szabadságon van. Válaszukat előre is köszönöm! Wanda

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Hashimoto thyreoiditis témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes hormonpótlást kapnia. Vélhetően valamelyik vivőanyag okozhatta a panaszait, ha egyáltalán a tablettától voltak. Amennyiben igen akkor van másik ugyanilyen hatóanyagú, de más vivőanyaggal készült gyógyszer is, arra javaslom áttérni. De mivel ez a panasz nem jellemő a pajzsmirigy hormon szedése kapcsán, lehetséges, hogy a kiütéseit más okozta.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 21., 15:59; Megválaszolva: 2011. július 04., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Úr! 3.napi hormonsor eredményről kérdeznék.Ezek az értékek mit jelentenek.Látom a referencia tartományt,(megyek majd orvoshoz is,csak nem most)de szeretném ha egy hozzáértő elmagyarázná nekem. TSH:1,43 LH:2,8...