hashimoto thyreoditis

Tisztelt Doktor Nő! Hashimoto thyreoditist diagnosztizáltak nálam 3-4 évvel ezelőtt. Nem kellett gyógyszert szednem, csak idén augusztustól, 7 hónapos terhesen emelkedett TSH miatt (4, 7) , amit havonta ellenőriztek. Először 1/4, később 1/2 szem L-Thyroxint egészen a szülésig. Most, 1 hónapja nem szedek gyógyszert az orvosom javaslatára. Úgy emlékszem, szülés után kb. 3 hónap múlva kell ellenőrizni a TSH-t. Elköltöztem külföldre. Kérdéseim: 1.) Valóban elég-e szülés után 3 hónappal a TSH-t ellenőriztetni vagy korábban kell? 2.) Kell-e egyéb vizsgálat a részemre vérvételen, TSH szint elemzésen kívül? 3.) Ugyanazt a gyógyszert tanácsos szednem, ha emelkedik a TSH mint eddig? 4.) Gyermekemet kell-e vizsgálni az én betegségem miatt, ha igen, mikor? 5.) Ha jó a TSH, milyen intő jelekre kell figyelnem a későbbiek során, amely kontrollt igényel? 6.) Ha nem jó a TSH, milyen gyakran kell kontroll? 6.) A szoptatás befolyásolja-e a TSH értéket? Most szoptatok. 7.) Szedhetek-e olyan multivitamint, amiben van jód? 8.) Kontrollokkal és gyógyszerszedéssel lehet-e tünetmentes ez a betegség egy életen át? Előre is köszönöm válaszát. Még nem tudom, hogy egy idegen országban hogy szervezem meg a vizsgálatot, de sokat segítene a válaszaival, mert az itthoni kórházban nem kaptam a kérdéseimre választ, mondván, úgyis elköltözöm. Tisztelettel és köszönettel: N.E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Hashimoto thyreoiditis témában

Tisztelt kérdező!

1.: Amennyiben nincs panasz, igen elegendő.

2.: TSH-val jól követhető, de amennyiben uh-on göbök is voltak, azokat is érdemes követni.

3.: Igen, az adag viszont változhat.

4.: Panasz esetén érdemes.

5.: Ha jó a TSH nem lesz panasza.

6.: Önmagában nem.

7.: Nem javasolt a plusz jód bevitel ebben a betegségben.

8.: Igen

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. október 24., 11:30; Megválaszolva: 2012. október 26., 20:56
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy autoimmun betegség
Kedves Doktornő! Pm alulmüködésem van, a legutobbi tsh-m 3.45 lett ez ugyan értéken belül van, de ez állandoan ingadozik.Hol jobb hol rosszabb. Anti...
Újabb műtét?
A második fiam születése után, 3 évvel ezelőtt műtöttek Hashimoto thyreoiditis-sel. Akkor 2-2 köbcentit hagytak a p.m-ből.Tele volt göbökkel amik...
Hashimoto thyreoditis?
A következők a laboreredményeim: TSH: 6, 48;ft4: 11, 65;ft3: 3, 7;TPO: >-600, ;TG-AT: 1155;. Diagnózis: Struma nodosa II.; Hashimoto thyreositis...
Hashimoto-thyreoiditis
Tisztelt Doktornő/Úr! Betegségem 22 éve kezdődött, 7 éve napi fél tbl Letrox 50-et szedek. Kezdetben csak Metothyrint kaptam néhány évig, TSH-m 0...