Hashimoto diéta?

Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek) . Egyszer néztek TPO értéket nálam, ami 270 körüli volt, még 2 éve. Akkor a leletembe odaírták, hogy Hashimoto, de az orvosom nem említette, hogy autoimmun pajzsmirigy betegségem lenne. A koleszterinem nagyon magas, a szédülés, hasfájás, hajhullás még mindig megmaradt tünet (bár már tele van a fejem babahajakkal is) . Voltam ételintolerancia vizsgálaton, ahol kiderült, hogy tejcukorra vagyok kicsit érzékeny, de gluténra egyáltalán nem. A menzeszem 2-3 hét késéssel jön meg (bár a fogamzásgátlót kb 8 év után abbahagytam fél éve) , nagyon gyenge lefolyású. Több helyen olvastam, hogy a Hashimoto-ra van egy diéta, ami teljes tej és gluténmentes diéta. Érdeklődnék, hogy Ön szerint érdemes lenne megpróbálni ezt a diétát nekem? Babát még 2-3 évig nem tervezek. Köszönettel: V. Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hashimoto thyreoiditis témában

Véleményem szerint a Hashimoto-thyteoiditist nem fogja befolyásolni az ilyen jellegű diéta (ráadásul ez elég szigorú és költséges is) . Leírása alapján még mindig inkább alulműködés áll fenn, én emelnék egy kicsit az L-Thyroxin dózisán, illetve króm-és ligetszépe olaj használatát javasolnám.

Kérdés: 2015. május 04., 10:07; Megválaszolva: 2015. május 04., 16:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pajzsmirigy labor eredmény
Tisztelt Doktor úr! Laboreredménnyel kapcsolatban kérném a segítségét. TSH 1,98 mIU/l T4 11,45 pmol/L T3 4,03 pmol/L eltérést az alábbi...
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina