• Közönséges galaj gyógynövény pajzsmirigyproblémákra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves fiatalember vagyok pajzsmirigy problémákkal: strúma inhomogén szerkezet és elve magasabb volt a határértéknél jóval 5.58 as tsh, arra szedek azóta is L-thyroxin-t, amivel határon belül van. Halottam, hogy jó a közönséges galaj gyógyteaként a pajzsmirigy alul és túlműködésre is. Hol lehet ilyet kapni? Vagy még milyen gyógynövény van rá?

        Dr. Sebő Zsuzsanna válasza a gyógynövény, pajzsmirigy témában

        Mivel homeopata vagyok, és nem fitoterapeuta, kérdését továbbítottam egy gyógynövényekben jártas szakembernek, aki az alábbiakat válaszolta: A Galaj (tejoltó, ragadós és a közönséges) a népi gyógyászat szerint golyvára hatásos, ha belsőleg teaként, illetve külsőleg lemossák, átmossák a pajzsmirigy területét. Hatóanyagait tekintve a vese, máj, hasnyálmirigy megbetegedéseit gyógyíthatja, teája idegnyugtató, vérnyomáscsökkentő, erős vértisztító tulajdonságú. Külsőleg is hatásos a bőr egyéb elváltozásaira, a szájüregi súlyos betegségekre is gyógyhatású (öblögetés). A tanácskérő olvasó számára egy vértisztító, vese méreganyagait kivezető teakeverék nagyon jól jöhet (Herbaházban, gyógynövényboltban megveheti a hozzávalókat): • árvacsalán, • közönséges aranyvessző, • galaj (bármilyen tejoltó-, közönséges-, ragadós) azonos arányú keveréke. Ebből egy teáskanál teafüvet 2 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk, 10 percig lefedve áztatjuk, majd lehűtjük és éhgyomorra legalább a felét elfogyasztjuk. A napi max. adag 3 csésze tea. Ennek a teának a fogyasztását 4 hét után abba kell hagyni. Ezután elképzelhető a galaj mono teakénti fogyasztása, napi 3*. Amennyiben vannak tünetei (erős szívdobogás, fokozott izzadás, feszültség), akkor arra még külön ki lehet térni a tea összeállításánál (galagonya, orbáncfű stb.). A véleményem az, hogy a gyógyszerszedés és teafogyasztás csak folyamatos felügyelet (orvosi és fitoterapeuta) mellett lehet eredményes, enélkül kockázatos. Németh Imréné Éva fitoterapeuta


        Dr. Sebő Zsuzsanna
        archív adatlap, a WEBBeteg szolgáltatása homeopátia témában megszűnt Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Sebő Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 21., 23:39; Megválaszolva: 2011. március 24., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés